Lady Gaga, dată în judecată de un fabricant de păpuşi, care solicită despăgubiri de 10 milioane dolari

Lady Gaga şi echipa ei managerială au fost daţi în judecată de o companie producătoare de păpuşi, care solicită daune de 10 milioane de dolari şi susţine că artista americană a amânat deliberat lansarea pe piaţă a unei păpuşi care îi seamănă.

351 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga, dată în judecată de un fabricant de păpuşi, care solicită despăgubiri de 10 milioane dolari

Lady Gaga, dată în judecată de un fabricant de păpuşi, care solicită despăgubiri de 10 mil. dolari (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Cântăreaţa americană a fost acuzată de compania MGA Entertainment că a cerut în mod nejustificat scoaterea unui cip vocal dintr-o păpuşă care îi seamănă, ceea ce înseamnă că mult aşteptata lansare pe piaţă a păpuşii respective, programată de Crăciun, nu va putea avea loc, informează contactmusic.com.

Compania susţine că Lady Gaga a acţionat cu rea credinţă, întrucât doreşte să amâne lansarea păpuşii până când noul ei album şi noul ei parfum vor ajunge în magazine, în anul 2013.

Potrivit New York Daily News, reprezentanţii MGA Entertainment au spus că artista americană şi managerii ei "au decis amănări deliberate pe plan internaţional" pentru această păpuşă, despre care se spune că Lady Gaga şi-o doreşte cu un cap detaşabil şi un chip de fotomodel.

Purtătoarea de cuvânt a artistei americane a spus că aceasta va lupta în instanţă şi va câştiga procesul cu compania MGA Entertainment.

Pe lângă daunele financiare solicitate, compania producătoare a cerut justiţiei americane să îi acorde dreptul de a distribui păpuşa Lady Gaga în forma ei actuală.

În mai puţin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 şi "cel mai bine vândut artist al anului 2010". Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

Pe 27 aprilie, Lady Gaga a început turneul mondial "The Born This Way Ball", care include 21 de oraşe europene, printre care şi Bucureşti, unde artista va cânta, pe Naţional Arena, pe 16 august.

În acest turneu, Lady Gaga va interpreta atât piese de pe cel mai recent album al său, "Born This Way", cât şi piese incluse pe celelalte două materiale discografice ale sale, "The Fame" şi "The Fame Monster".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici