Lady Gaga fost dată în judecată de fosta ei asistentă. Femeia a cerut despăgubiri de 380.000 de dolari

Cântăreaţa Lady Gaga a fost dată în judecată de fosta ei asistentă personală Jennifer O'Neill, care a afirmat că artista americană a obligat-o să efectueze multe ore suplimentare, fără să o plătească, şi a cerut despăgubiri în valoare de 380.000 de dolari, informează hollywoodreporter.com.

1034 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga fost dată în judecată de fosta ei asistentă. Femeia a cerut despăgubiri de 380.000 de dolari

Lady Gaga fost dată în judecată de fosta ei asistentă. Femeia a cerut despăgubiri de 380.000 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jennifer O'Neill, în vârstă de 41 de ani, a lucrat pentru Lady Gaga timp de 13 luni şi a însoţit-o pe artista americană în turneul ei din 2010 "Monster Ball". Fosta asistentă a cântăreţei susţine că a efectuat în această perioadă peste 7.168 de ore suplimentare, pentru care nu a fost plătită, şi a solicitat în instanţă despăgubiri de peste 380.000 de dolari.

O'Neill spune că în perioada în care a lucrat pentru Lady Gaga trebuia să se asigure că artista "avea întotdeauna la dispoziţie un prosop după ce făcea duş". Ea spune, totodată, că a fost obligată să funcţioneze ca "un ceas cu alarmă", pentru a o ajuta pe cântăreaţă să îşi respecte programul profesional foarte aglomerat.

Deşi a obţinut venituri considerate decente de editorii site-ului hollywoodreporter - 75.000 de dolari într-un an - Jennifer O'Neill spune că în acea perioadă nu a avut dreptul la pauze de masă, programul de somn îi era permanent perturbat şi trebuia să se asigure că Lady Gaga avea întotdeauna la dispoziţie "îmbrăcămintea pe care alegea să o poarte".

Jennifer O'Neil a deschis această acţiune în justiţie, săptămâna trecută, la Curtea Federală din Manhattan. În această plângere oficială, ea a acuzat compania artistei americane, Mermaid Touring, de neplata orelor suplimentare.

O'Neill nu este prima asistentă personală care se plânge de relaţia profesională cu Lady Gaga. O fostă angajată a cântăreţei, Angela Ciemny, a spus că era obligată să doarmă cu artista în aproape fiecare noapte, deoarece aceasta se temea să rămână singură în cameră pe timpul nopţii.

Un purtător de cuvânt al cântăreţei a declarat că acuzaţiile formulate în noul proces "sunt total lipsite de susbstanţă".

În mai puţin de trei ani de carieră, Lady Gaga a câştigat numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale şi a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume şi 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o "artistul anului" 2010 şi "cel mai bine vândut artist al anului 2010". Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenţi oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenţi oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrităţi de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziţionat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume. Pe 6 noiembrie, la gala MTV Europe Music Awards, Lady Gaga a fost marea câştigătoare a serii, fiind recompensată cu patru trofee.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici