Lady Gaga înregistrează un al doilea album de jazz în colaborare cu Tony Bennett

Cântăreaţa pop americană Lady Gaga va lansa în curând un al doilea album de jazz pe care îl înregistrează în colaborare cu Tony Bennett şi care va conţine coveruri ale unor piese celebre compuse de Cole Porter, informează site-ul revistei New Musical Express.

170 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga înregistrează un al doilea album de jazz în colaborare cu Tony Bennett

Lady Gaga înregistrează un al doilea album de jazz în colaborare cu Tony Bennett (Imagine: AFP/Arhiva Mediafax Foto)

Cei doi artişti au lansat împreună, în septembrie 2014, "Cheek To Cheek", un album de coveruri ale unor piese clasice de jazz, precum "Anything Goes" şi "Let's Face the Music and Dance". Acel disc a ajuns pe primul loc în topul american Billboard.

Tony Bennett, în vârstă de 89 de ani, a dezvăluit recent faptul că a început de curând înregistrările la un nou disc alături de Lady Gaga.

"Da, înregistrăm un nou album", a spus cântăreţul pentru site-ul Vulture.com. "Va fi un disc ce va include doar coveruri după cântece ale lui Cole Porter. A fost cel mai bun compozitor şi textier din Marele repertoriu de cântece americane (Great American Songbook). Era extrem de inteligent. Ne vom distra foarte bine în timp ce vom face acest album".

Cole Porter a fost un compozitor şi textier american ale cărui cântece s-au bucurat de un succes uriaş pe Broadway în anii 1930. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se află două compoziţii celebre - "I've Got You Under My Skin" şi "I Get A Kick Out Of You".

De asemenea, presa americană a anunţat recent că Lady Gaga lucrează în prezent la un nou album de studio. Noul disc, al cincilea din cariera artistei americane, nu are deocamdată un titlu şi nici o dată de lansare. Precedentul album de studio al cântăreţei Lady Gaga s-a intitulat "Artpop" şi a fost lansat în anul 2013.

Tony Bennett, recompensat de-a lungul timpului cu 18 premii Grammy, considerate Oscarurile muzicii americane, şi-a început cariera în urmă cu 60 de ani. Cântăreţul american Tonny Bennett este considerat o legendă a muzicii jazz, printre ale cărui cântece de succes se numără "I Left My Heart in San Francisco" şi "Rags to Riches". Cântăreţul american a devenit, în 2011, la vârsta de 85 de ani, cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul Billboard al vânzărilor de albume din SUA, graţie albumului de duete - "Duets II" -, pe care l-a întregistrat cu alte vedete. Acel disc s-a vândut în 179.000 de exemplare într-o săptămână, potrivit revistei Billboard. Albumul conţine 17 duete, printre care se remarcă cele înregistrate de Bennett cu Aretha Franklin, Mariah Carey, Andrea Bocelli, Norah Jones, Lady Gaga şi Amy Winehouse.

În toamna anului 2014, Tony Bennett şi-a doborât propriul record şi a devenit, la 88 de ani, cel mai în vârstă artist în viaţă care a lansat un album ce a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200, graţie compilaţiei sale de duete - ""Cheek To Cheek" - pe care le-a înregistrat în duet cu Lady Gaga.

Cântăreaţa Lady Gaga, care a concertat la Bucureşti în august 2012, a devenit celebră graţie unor piese precum "Bad Romance" şi "Poker Face", dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi al provocărilor - în special vestimentare. Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, este renumită pentru spectacolele ei adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americană a purtat o rochie croită din bucăţi de carne crudă, în semn de protest faţă de politica "don't-ask-don't-tell" ("nu întreba, nu spune") din armata americană. Această lege, care impunea militarilor să îşi ascundă homosexualitatea, a fost abrogată în 2011. Lady Gaga a câştigat de-a lungul anilor şase premii Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici