Lady Gaga şi-a lansat cel de-al treilea album de studio, "Artpop" - FOTO, VIDEO

Cântăreaţa americană Lady Gaga şi-a lansat cel de-al treilea album de studio din carieră, intitulat "Artpop", în faţa câtorva mii de admiratori, duminică seară, la New York.

375 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga şi-a lansat cel de-al treilea album de studio, "Artpop" - FOTO, VIDEO

Lady Gaga şi-a lansat cel de-al treilea album de studio, "Artpop", duminică, la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtând un body şi o perucă albe, artista americană a interpretat câteva piese de pe noul ei album, într-un concert live pe care l-a susţinut în zona docurilor din cartierul Brooklyn, organizat în colaborare cu artistul Jeff Koons.

Admiratoare care purtau dresuri cu bandă adezivă şi portjartiere, bărbaţi îmbrăcaţi în paiete şi rujaţi în nuanţe de roşu, adolescente cu multe percinguri şi pantofi cu platformă, iar altele care purtau kilturi au alcătuit un public eclectic, pe măsura imaginii pe care şi-a construit-o excentrica artistă americană.

"Artpop" marchează revenirea sub lumina proiectoarelor a cântăreţei Lady Gaga, după mai multe luni de absenţă forţată.

Newyorkeza în vârstă de 27 de ani, care şi-a construit reputaţia atât prin videoclipurile sale, cât şi printr-un marketing permanent, a fost nevoită să suporte o operaţie la şold, care a întârziat lansarea noului ei album.

Lady Gaga, supranumită de unii "regina pop-ului", a fost detronată în ultima vreme de Miley Cyrus şi Katy Perry şi încearcă să îşi recâştige coroana.

Pentru noul album, ea a ales să colaboreze cu mai mulţi artişti contemporani, dintre cei mai cunoscuţi din lume, printre care Jeff Koons, care a prezentat-o pe artistă ca pe o Venus de Botticelli postmodernistă, pe coperta albumului.

Totodată, în Franţa, regizorul american Bob Wilson va prezenta la muzeul Luvru un videoclip pe care l-a regizat cu Lady Gaga.

Albumul este însoţit de o aplicaţie online, pe care vedeta americană o laudă spunând că este un melanj de artă, muzică, modă şi tehnologie.

Discul, la care a colaborat şi DJ-ul francez Madeon, combină influenţe R & B, tehno, rock şi disco, iar Lady Gaga îşi demonstrează încă o dată capacitatea de a compune refrene atrăgătoare.

În piesele din "Artpop", Lady Gaga îşi reia temele sale preferate: dorinţa şi sexul, drogurile, chestiunile de identitate şi de gen, celebritatea, moda şi creativitatea.

Duminică seară, chiar dacă unii dintre spectatori au preferat să plece înainte de încheierea show-ului, cei mai mulţi dintre fanii artistei s-au declarat entuziasmaţi.

Primele recenzii ale albumului, apărute în Statele Unite şi în Marea Britanie, au conţinut însă opinii împărţite ale criticilor muzicali. "Există în mod foarte cert un «pop» foarte bun pe noul album lansat de Lady Gaga. Însă componenta «art» este mai dificil de găsit", a scris The Guardian.

Lady Gaga a interpretat piesa "Aura" în faţa unei uriaşe statui albe, realizată de Jeff Koons, care o prezintă goală, cu picioarele depărtate şi ţinând o uriaşă minge albastră care îi ascunde pelvisul.

În faţa jurnaliştilor, Lady Gaga s-a ridicat în aer cu ajutorul unui echipamnent special propulsat de baterii, denumit Volantis, pentru a proclama o nouă revoluţie culturală.

"Cred că dacă aveţi o voce şi sunteţi o persoană publică şi dacă aveţi posibilitatea de a începe o revoluţie, atunci cred că este datoria voastră să o faceţi", a spus artista.

Echipamentul ei a cunoscut totuşi şi câteva rateuri şi, după ce a decolat pentru câteva secunde, de mai multe ori, Lady Gaga a fost nevoită să parcurgă pe jos traseul care o ducea până în faţa camerelor jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

Precedentele două albume de studio ale cântăreţei s-au intitulat "The Fame" (2008) şi "Born This Way" (2011).

Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, este renumită pentru spectacolele ei adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americană a purtat o rochie croită din bucăţi de carne crudă, în semn de protest faţă de politica "don't-ask-don't-tell" ("nu întreba, nu spune") din armata americană. Această lege, care impunea militarilor să îşi ascundă homosexualitatea, a fost abrogată în 2011.

Cântăreaţa Lady Gaga, care a concertat la Bucureşti în august 2012, a devenit celebră graţie unor piese precum "Bad Romance" şi "Poker Face", dar şi cu ajutorul unui marketing agresiv şi al provocărilor - în special vestimentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici