Larry Hagman: "Dallas", responsabil pentru declanşarea Revoluţiei române şi moartea lui Ceauşescu

Actorul Larry Hagman a declarat că serialul "Dallas" a avut o influenţă uriaşă în politica internaţională şi este convins că acest show TV este "responsabil" pentru declanşarea Revoluţiei din 1989 din România şi pentru moartea fostului dictator Nicolae Ceauşescu, informează torontosun.com.

750 afișări
Imaginea articolului Larry Hagman: "Dallas", responsabil pentru declanşarea Revoluţiei române şi moartea lui Ceauşescu

Larry Hagman: "Dallas", responsabil pentru declanşarea Revoluţiei române şi moartea lui Ceauşescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american a interpretat rolul magnatului din industria petrolului J.R Ewing în acest serial care descrie viaţa unei familii bogate din statul Texas şi afacerile corupte prin care aceasta şi-a clădit un veritabil imperiu.

Serialul a avut un succes impresionant în lumea întreagă, înregistrând o audienţă globală de peste 100 de milioane de telespectatori.

În perioada de glorie a serialului, în anii '80, preşedintele Nicolae Ceauşescu a permis difuzarea producţiei TV în România, pe atunci o ţară comunistă, considerând că în acest fel le va arăta cetăţenilor români decadenţa şi corupţia din ţările occidentale. Larry Hagman consideră că acest plan s-a întors împotriva lui Ceauşescu şi a fost un factor care a contribuit la declanşarea Revoluţiei din decembrie 1989 în România şi la executarea dictatorului Nicolae Ceauşescu.

"România a difuzat serialul «Dallas» pentru a le arăta românilor cât de corupt era sistemul american, însă totul s-a încheiat cu românii care l-au pus la zid pe Ceauşescu, care era un dictator, şi l-au împuşcat de 500 de ori - pentru că ei voiau toate acele lucruri pe care le-au văzut (în serial, n.r.) şi de care nici nu ştiau că există (înainte de difuzarea serialului, n.r.)", a declarat Larry Hagman pentru cotidianul australian Fairfield City Champion.

"El (Ceauşescu, n.r.) a permis difuzarea acestui serial pentru a le arăta cât eram noi de decadenţi, însă ei (românii, n.r.) şi-au spus: «Ei bine, vrem şi noi o parte din acele lucruri!»", a adăugat actorul american.

Larry Hagman, în vârstă de 79 de ani, este actor, producător şi regizor de film. Cel mai celebru rol al său este J. R. Ewing din serialul TV "Dallas". Episodul "Who Shot JR?", difuzat în 1980, a rămas până în zilele noastre unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audienţă din lume, iar serialul "Dallas", difuzat în 13 sezoane între anii 1978 şi 1998, a avut o popularitate uriaşă pe plan mondial.

Hagman a anunţat recent că este în negocieri pentru o variantă modernă a serialului "Dallas", care îi va include pe Patrick Duffy (Bobby) şi Linda Gray (Sue Ellen). Potrivit scenariului pe care l-a citit, noua versiune "se va concentra pe copii şi nepoţi", a spus Hagman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici