Laura Stoica - Un actor grăbit

Astăzi se împlinesc trei ani de la decesul Laurei Stoica, una dintre cele mai mari voci ale muzicii rock din România.

708 afișări
Imaginea articolului Laura Stoica - Un actor grăbit

Laura Stoica - Un actor grăbit (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Laura şi logodnicul ei, Cristian Mărgescu, şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină din apropierea localităţiii Sineşti. Ei se întorceau de la un spectacol susţinut la Centrul Cultural din Urziceni.

Accidentul a avut loc în jurul orei 21.30, pe DN2. Şoferul unei Dacii papuc care se îndrepta dinspre Bucureşti spre Urziceni a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autoturismul Renault Clio, condus de Cristian Mărgescu, în vârstă de 36 de ani, în care se afla şi Laura Stoica. Cei trei au murit pe loc, în timp ce tatăl şoferului Daciei a fost internat în spital.

La începutul lunii martie 2006, cântăreaţa anunţase că este însărcinată cu primul ei copil. Urma să nască în septembrie şi intenţiona să lanseze în acest an un nou album.

Artista era născută la 10 octombrie 1967. Laura Stoica s-a lansat la începutul anilor '90 la festivalul de la Mamaia. În 1991 a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia "Un actor grabit" a fost considerată melodia anului. Între anii 1987 şi 1991, participase la toate concursurile muzicale organizate în România pentru tinerele talente.

Primul ei album, "Un actor grăbit", a fost lansat în 1992. Au urmat albumele "Focul" - 1994, "Nici o stea" - 1997, "Oameni de zăpadă" - 1997.
 
Melodiile ei au fost incluse pe diverse compilaţii.

În 2000 a absolvit Facultatea de Teatru, Secţia Arte, din cadul Universităţii Ecologice din Bucureşti, în clasa Adrianei Popovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici