Led Zeppelin şi Dustin Hoffman, premiaţi la gala Kennedy Center Honors 2012

Actorul Dustin Hoffman şi grupul rock Led Zeppelin au fost recompensaţi cu unele dintre cele mai prestigioase premii culturale decernate anual la Washington, la cea de-a 35-a gală Kennedy Center Honors, care a avut loc duminică.

192 afișări
Imaginea articolului Led Zeppelin şi Dustin Hoffman, premiaţi la gala Kennedy Center Honors 2012

Led Zeppelin şi Dustin Hoffman, premiaţi la gala Kennedy Center Honors 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreţul de blues Buddy Guy, prezentatorul de talk-show David Letterman şi balerina rusă Natalia Makarova sunt celelalte personalităţi recompensate cu acest premiu, care, ca în fiecare an, recompensează artişti şi celebrităţi care au contribuit la dezvoltarea culturii americane.

La ceremonie au asistat preşedintele american Barack Obama şi soţia lui, Michelle. La un moment dat, cu ocazia unei ceremonii organizate în reşedinţa preşedintelui american, care părea foarte relaxat, acesta le-a cerut, în glumă, membrilor grupului Led Zeppelin - chitaristul Jimmy Page, basistul John Paul Jones şi solistul Robert Plant - să nu devasteze Casa Albă.

"Aceşti oameni au redefinit stilul de viaţă rock'n'roll", a declarat Obama, în East Room, biroul de ceremonii de la Casa Albă, referindu-se la cei trei muzicieni britanici.

În perioada de apogeu a grupului Led Zeppelin, "au existat multe camere de hotel devastate, distrugeri generalizate", a adăugat Obama, declanşând hohote de râs în rândul publicului prezent la eveniment.

"Deci, e bine că noi organizăm (această ceremonie) într-o sală ale cărei geamuri au o grosime de 10 centimetri şi cu agenţi ai Serviciilor Secrete plasaţi în toate colţurile", a continuat să glumească preşedintele american.

Câteva ore mai târziu, în timpul ceremoniei de gală care i-a reunit pe laureaţi în sala Kennedy Center, legendarul actor american Dustin Hoffman a avut parte de un omagiu cu totul special şi uşor ironic din partea actorului Robert De Niro, care a spus că Hoffman este "un enervant de primă clasă".

"Dustin, tu eşti un enervant de primă clasă. Înainte, actorii erau buni. Dar a apărut Dustin şi a făcut ce a făcut, iar acum un adevărat actor poate fi şi un star. El a spart tiparul băiatului frumos-vedetă", a adăugat De Niro, care i-a mulţumit lui Hoffman pentru faptul ca "l-a inspirat pentru a deveni (şi el) un enervant".

Dustin Hoffman a glumit la rândul său, păşind pe covorul roşu, le-a mărturisit reporterilor că aceea a fost prima lui întâlnire cu Obama, iar primele lor replici au fost: "Nu ştiam că sunteţi atât de scund" (Obama către Hoffman) şi "Nici eu nu ştiam că sunteţi atât de înalt" (Hoffman către Obama).

Actorul Morgan Freeman i-a adus un omagiu cântăreţului de blues Buddy Guy, care i-a inspirat pe Jimi Hendrix, Carlos Santana şi The Rolling Stones. Chitaristul Eric Clapton a spus despre acest muzician din Chicago că "este cel mai mare chitarist în viaţă".

Tracy Chapman şi Jeff Beck s-au aflat printre muzicienii care i-au încântat pe spectatorii prezenţi la acest eveniment, cu un concert de aproximativ o jumătate de oră, în timpul căruia Michelle Obama, care a purtat o rochie din lame auriu şi argintiu, a început să danseze pe scaun.

Pasaje din baletul clasic "Giselle", faimoşii "pas de deux" şi alte exerciţii de balet au adus un omagiu balerinei Natalia Makarova, care trăieşte în prezent în Statele Unite. Dansatoarea rusă a fost prima balerină care a fugit din Uniunea Sovietică, cerând azil politic, în 1970, în Marea Britanie.

Actorii Glenn Close, Naomi Watts, Alec Baldwin şi Jack Black s-au numărat printre vedetele prezente la această gală, care a fost organizată "pentru a aduce un omagiu culturii, bogăţiei şi diversităţii artelor şi artiştilor în viaţă", potrivit declaraţiilor făcute de Caroline Kennedy, fiica fostului preşedinte John Kennedy, care a deschis gala.

Această gală anuală va fi difuzată de postul CBS pe 26 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici