Legalizarea căsătoriilor între homosexuali poate duce la un mediu mai săntos pentru aceştia

Legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex ar putea duce la crearea unui mediu mai sănătos pentru oamenii cu această orientare sexuală.

363 afișări
Imaginea articolului Legalizarea căsătoriilor între homosexuali poate duce la un mediu mai săntos pentru aceştia

Legalizarea căsătoriilor între homosexuali poate duce la un mediu mai săntos pentru aceştia (Imagine: Mediafax Foto/AFP

Potrivit cercetătorilor americani, după ce a fost legalizată căsătoria între persoane de acelaşi sex, în statul Massachusets, vizitele bărbaţilor gay la medic au devenit din ce în ce mai rare, indiferent dacă aceştia erau sau nu într-o relaţie serioasă, mai scrie American Journal of Public Health, informează un studiu citat de bbc.co.uk.

Reprezentanţii unei fundaţii britanice care se ocupă cu cercetarea în domeniul HIV au declarat că există o legătură clară între nivelul de fericire şi starea de sănătate.

Potrivit unor cercetări, bărbaţii gay sunt mai predispuşi actelor suicidale decât cei heterosexuali, în mare parte din cauza excluderii sociale la care sunt supuşi.

Căsătoria între persoanele de acelaşi sex este legală în şase state din SUA, Massachusetts fiind primul care a legalizat acest lucru, în 2003.

Cercetătorii de la Columbia University au efectuat acest studiu luând în considerare consultaţiile la medic solicitate de 1.211 bărbaţi gay, la o anumită clinică, înainte cu un an şi după un an de la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. După legalizare, cercetătorii au observat o scădere cu 13% a numărului de solicitări de consultaţii la medic. Astfel, s-a înregistrat o reducere a solicitărilor de asistenţă medicală în cazurile de hipertensiune arterială, depresie şi "probleme de adaptare".

Autorii studiului au concluzionat că această îmbunătăţire este o consecinţă a reducerii nivelului de stres.

Lesbienele nu au fost incluse în studiu, deoarece numărul voluntarelor a fost prea mic din punct de vedere statistic.

Un purtător de cuvânt al Terrence Higgins Trust, o fundaţie de caritate din Marea Britanie care se ocupă cu cercetarea în domeniul HIV şi în domeniul sănătăţii sexuale, a declarat, referitor la studiu: "Nu este o surpriză faptul că oamenii care sunt trataţi ca nişte cetăţeni de mâna a doua au un respect faţă de sine foarte scăzut, lucru care îi face să îşi asume mai multe riscuri". Potrivit specialistului, aceste persoane fac alegeri riscante pentru sănătatea lor: abuz de alcool, consum de droguri şi/sau practicarea sexului neprotejat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici