Legendary Pictures vrea să realizeze un film despre Jimi Hendrix

Legendary Pictures vrea să realizeze un film despre Jimi Hendrix, la 40 de ani de la festivalul Woodstock, unde muzicianul a interpretat memorabil imnul american "The Star-Spangled Banner", dar nu se ştie dacă va obţine drepturile de autor pentru a reda muzica lui Hendrix, relatează Variety.

29 afișări
Imaginea articolului Legendary Pictures vrea să realizeze un film despre Jimi Hendrix

Legendary Pictures vrea să realizeze un film despre Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Interpretarea imnului american de către Hendrix la Woodstock a fost unul din momentele-cheie ale festivalului din 1969.

La împlinirea a 40 de ani de la acest moment, Thomas Tull şi Bill Gerber şi-au propus să producă un film artistic despre legendarul chitarist.

Scenariul peliculei va fi semnat de Max Borenstein, care a scris recent "What Is Life Worth?", un scenariu având la bază o poveste reală - a avocatului Kenneth Feinberg şi a activităţii sale în crearea fondului de ajutorare a familiior victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 (Victim Compensation Fund).

Jimi Hendrix

Legendary Pictures speră să treacă peste problemele privind drepturile de autor asupra muzicii lui Hedrix, dificultăţi care au blocat proiecte anterioare de film despre viaţa muzicianului. Drepturile sunt deţinute de Experience Hendrix, condusă de sora vitregă a artistului, Janie Hendrix. Cele două părţi sunt în negocieri, dar nu au ajuns încă la un acord pentru a putea fi redat în film sunetul inconfundabil al chitarei mânuite de Jimi Hendrix.

În ultimii ani, au existat numeroase proiecte de a realiza un film despre Jimi Hendrix, dintre care unele avându-i în centru pe muzicienii actori Lenny Kravitz şi Andre Benjamin de la Outkast.

Actualul proiect al Legendary Pictures este al doilea omagiu al lui Thomas Tull pentru un chitarist celebru, după ce acesta a mai conceput şi produs "It Might Get Loud", un documentar lansat recent de Sony Classics, în care apar Jimmy Page de la Led Zeppelin, The Edge de la U2 şi Jack White de la White Stripes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici