Leii şi struţii, încălziţi la soba cu lemne la Craiova

Animalele exotice de la Grădina Zoologică din Craiova sunt încălzite cu soba cu lemne, administraţia stabilimentului susţinând că tigrii, leii, struţii africani şi papagalii au "confortul necesar" ca să depăşească perioada de frig.

264 afișări
Imaginea articolului Leii şi struţii, încălziţi la soba cu lemne la Craiova

Leii şi struţii, încălziţi la soba cu lemne la Craiova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administratorul Grădinii Zoologice din Craiova, Ion Cojocaru, a declarat, marţi, că animalele exotice, care au nevoie de încălzire pentru a rezista în perioada rece, au asigurat "confortul necesar" cu ajutorul sobei pe lemne.

"Leilor, tigrilor, maimuţei, papagalilor şi struţilor, care au nevoie de încălzire, le asigurăm căldura cu foc în sobă. Avem lemne pregătite şi putem duce iarna fără probleme", a declarat Cojocaru.

Potrivit sursei citate, la Grădina Zoologică din Craiova se găsesc cinci lei, trei tigri, o maimuţă, cinci struţi africani şi 17 papagali.

"Restul animalelor sunt din zona noastră muntoasă. Pentru ele am făcut adăposturi speciale, iar atunci când resimt frigul se adăpostesc singure în acele incinte pe care le-am făcut noi", a mai spus administratorul Grădinii Zoologice din Craiova.

Ion Cojocaru afirmă că stabilimentul din Parcul Romanescu are fondurile necesare, asigurate de Primăria Craiova, pentru a putea trece peste perioada de iarnă.

"Nu ştiu ce bani sunt, dar pot asigura că fonduri sunt. Sunt exact cât ne trebuie pentru încălzire, hrană şi pază. Nu am dat animale spre alte grădini zoologice şi nici nu am preluat animale de la altele. Ne descurcăm singuri", a mai spus administratorul Grădinii Zoologice din Craiova.

Temperaturile înregistrate în Craiova în ultimele zile s-au situat sub zero grade Celsius, noaptea ajungând şi la temperaturi cuprinse între minus opt şi minus zece grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici