Leonard Cohen şi-a amânat turneul european după ce s-a rănit la spate

Cântăreţul canadian Leonard Cohen şi-a amânat cu şase luni turneul european după ce s-a rănit în zona lombară în timp ce făcea exerciţii fizice, potrivit purtătorului său de cuvânt.

10 afișări
Imaginea articolului Leonard Cohen şi-a amânat turneul european după ce s-a rănit la spate

Leonard Cohen şi-a amânat turneul european după ce s-a rănit la spate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Într-un comunicat emis vineri se precizează că medicii i-au recomandat lui Cohen, în vârstă de 75 de ani, să urmeze un regim de recuperare fizică de patru până la şase luni.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să specifice ce făcea Cohen când s-a rănit la spate. El a părut foarte agil săptămâna trecută, în timpul galei Grammy, care a avut loc la Los Angeles, la care a primit un premiu pentru întreaga activitate.

Turneul european, ce include nouă concerte, urma să înceapă pe 1 martie, la Caen (Franţa), însă a fost amânat până pe 15 septembrie şi se va încheia pe 7 octombrie, la Moscova.

Anul trecut, în timpul concertului de la Valencia, el s-a prăbuşit pe scenă în timp ce cânta "Bird On The Wire", făcând semn formaţiei să se oprească din cântat şi să îl ajute. Un muzician din trupa sa a spus publicului că solistul avea crampe şi vomita. Mai târziu, managerul său a anunţat că artistul a fost diagnosticat cu toxiinfecţie alimentară.

Legendarul Leonard Cohen şi-a reluat turneele în 2008, după 15 ani de absenţă de pe scene, iar de atunci a susţinut 191 de concerte. În 2008 şi în 2009, artistul a susţinut show-uri şi la Bucureşti.

Cohen a început să cânte la chitară la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Universităţii McGill, unde a câştigat premiul McNaughton pentru creaţie, înainte de absolvire. Şi-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an după aceea, cu un succes răsunător. Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, înregistrează o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista îi propune lui Cohen să o urmeze în turnee şi astfel debutul lui are loc în vara anului 1967, la The Newport Folk Festival.

Au urmat două concerte cu casa închisă în New York şi o apariţie la CBS Network, unde Cohen îşi interpretează cântecele şi îşi recită poeziile. Cohen semnează un contract cu studioul de înregistrări Columbia şi, în 1968, lansează primul său album, "The Songs of Leonard Cohen", un material devenit hit folk şi care stârneşte vâlvă în mediile muzicale, asigurându-i un renume inegalabil printre cântăreţi şi textieri. Au urmat, printre altele, "Songs From a Room"(1969), "Songs of Love and Hate"(1971) "New Skin for Old Ceremony" (1974), "Death of a Ladies' Man" (1977) şi "I'm Your Man" (1988).

Anul trecut, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

Cohen a terminat recent lucrul la o nouă piesă, "Different Sides", despre care nu se ştie când va fi lansată. Cohen a lansat cel mai recent album al său în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici