Leonard Cohen va concerta în Bucureşti

Celebrul cântăreţ canadian Leonard Cohen concertează pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, pe 21 septembrie, în cadrul noului său turneu mondial.

133 afișări
Imaginea articolului Leonard Cohen va concerta în Bucureşti

Leonard Cohen va concerta în Bucureşti

Biletele pentru concert se vor pune în vânzare începând de joi, pe site-ul www.ticketpoint.ro, precum şi în reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din ţară. Preţurile biletelor variază în funcţie de categorie: 79 de lei (în picioare, pe gazon), 119 de lei (tribuna 2), 149 de lei (tribuna 1), 249 de lei (zona Premium) şi 349 de lei (zona VIP - cu acces la bufet).

Mai motivat ca niciodată, Leonard Cohen este în mare formă în acest prim turneu pe care îl realizează după o pauză de 15 ani.

Cohen, care în septembrie va împlini 74 de ani, a publicat cărţi de poezie şi ficţiune înainte de a se orienta către muzică.

Albumul său de debut din 1967, "Songs of Leonard Cohen", a inclus şi piesa care mai apoi a devenit unul dintre cântecele sale cele mai cunoscute - "Suzanne".

Născut la Montreal (Canada), Cohen şi-a început cariera muzicală în New York, la sfârşitul anilor '60. El a suferit de depresie şi în anii '90 s-a retras la o mânăstire din California pentru a studia filosofia Zen. În prezent, el îşi împarte timpul între Montreal şi Los Angeles.

Leonard Cohen a început să cânte la chitară la vârsta de 13 ani. A urmat cursurile Universităţii McGill, unde a câştigat premiul McNaughton pentru creaţie, înainte de absolvire. Şi-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies", la un an după aceea, cu un succes răsunător. Au urmat alte două volume de poezii, concomitent cu înscrierea la Universitatea Columbia. Devine cunoscut în Canada şi în SUA atât pentru comportamentul său iconoclast, cât şi pentru scrierile sale.

Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, înregistrează o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista îi propune lui Cohen să o urmeze în turnee şi astfel debutul lui are loc în vara anului 1967, la The Newport Folk Festival. Urmează două concerte cu casa închisă în New York şi o apariţie la CBS Network, unde Cohen îşi interpretează cântecele şi îşi recită poeziile.

Cohen semnează un contract cu studioul de înregistrări Columbia şi, în 1968, lansează primul său album, "The Songs of Leonard Cohen", un album devenit hit folk şi care stârneşte vâlvă în mediile muzicale, asigurându-i un renume inegalabil printre cântăreţi şi textieri.

Cu toate că păstrează acelaşi stil melancolic, următorul album, "Songs From a Room"(1969), nu înregistrează acelaşi success comercial. Hiturile "Bird On a Wire" şi "The Story of Isaac" rivalizează însă cu succesul "Suzanne". Cel de-al treilea album, "Songs of Love and Hate"(1971), e considerat de către fanii lui Cohen esenţial pentru opera artistului.

În 1973 se lansează "Leonard Cohen: Live Songs". În acelaşi an, muzica sa ilustrează piesa de teatru "Sisters of Mercy", produsă de Gene Lesser, piesă ce are la bază o versiune fantezistă a vieţii cantautorului.

Nici albumul "New Skin for Old Ceremony", din 1974, nu se lasă mai prejos. Cântecele sale, la fel de triste şi melancolice, sunt remarcabile prin jocurile de cuvinte. Columbia Records lansează "The Best of Leonard Cohen" în 1975. Doi ani mai târziu, artistul revine cu "Death of a Ladies' Man". Cea mai controversată apariţie a sa, "Death of a Ladies' Man", produsă de Phil Spector, include melodii mult prea incisive ca sound, caracterizate prin acelaşi ritm monoton, lipsit de o oarecare energie şi totuşi familiar fanilor.

Următoarele două albume, "Recent Songs" (1979) şi "Various Positions" (1985, Passport Records) nu au avut la fel de mult succes. "I'm Your Man" (1988, Columbia) reaminteşte însă fanilor calitatea muzicii lui Cohen, care îşi promovează cu adevărat imaginea prin intermediul acestui album, printr-un melanj reuşit de umor negru, pesimism şi îngâmfare. Patru ani mai târziu, el lansează "The Future", având ca subiect posibilele ameninţări la adresa omenirii din anii următori. În 1994 apare produsul "Live".

În luna martie a acestui an, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici