Leonard Nimoy, interpretul personajului Mr. Spock din franciza "Star Trek", renunţă la actorie

Actorul american Leonard Nimoy, interpretul personajului Mr. Spock din franciza "Star Trek", a anunţat că se pensionează, punând astfel capăt unei cariere în film şi televiziune de şase decenii, informează timesonline.co.uk.

23 afișări
Imaginea articolului Leonard Nimoy, interpretul personajului Mr. Spock din franciza "Star Trek", renunţă la actorie

Leonard Nimoy, interpretul personajului Mr. Spock din franciza "Star Trek", renunţă la actorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ajuns la vârsta de 79 de ani şi cu câteva milioane de dolari în conturile sale, Leonard Nimoy a declarat că a sosit momentul să se despartă de Mr. Spock, considerat unul dintre cei mai fascinanţi extratereştri din televiziune şi industria cinematografică.

Anunţul făcut de Leonard Nimoy i-a dezamăgit pe fanii serialului "Star Trek", care sperau ca veteranul actor american să mai interpreteze încă o dată rolul care l-a făcut celebru, în lungmetrajul "Vulcan", ce va fi lansat pe marile ecrane în 2012.

"De când a apărut «Star Trek», în 1966, nu a mai trebuit niciodată să mă întreb care va fi următorul meu rol. Îmi place ideea să pun capăt acestei colaborări pe un ton pozitiv. A fost o experienţă extraordinară", a declarat Leonard Nimoy pentru cotidianul Toronto Sun.

În 1975, Leonard Nimoy a scris autobiografia intitulată "I Am Not Spock", într-o încercare disperată de a se desprinde de personajul pe care l-a interpretat. În cea de-a doua autobiografie, însă, publicată 20 de ani mai târziu, cu titlul "I Am Spock", actorul american a mărturisit că a reuşit să se împace, în cele din urmă, cu celebritatea şi cu adulaţia fanilor.

Leonard Nimoy a apărut în şapte lungmetraje din seria "Star Trek", inclusiv în cel mai recent dintre acestea, lansat în 2009 şi intitulat "Star Trek".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici