Leonardo DiCaprio: Am crescut într-un cartier violent, marcat de prostituţie şi trafic de droguri

Actorul american Leonardo DiCaprio a dezvăluit într-un interviu acordat recent că a fost un copil foarte sărac şi că a trăit într-un cartier din Los Angeles marcat de violenţă, trafic de droguri şi prostituţie.

920 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio: Am crescut într-un cartier violent, marcat de prostituţie şi trafic de droguri

Leonardo DiCaprio (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Starul american, în vârstă de 39 de ani, a spus că a ales actoria pentru a scăpa de mediul nociv în care a copilărit, informează dailymail.co.uk.

Totodată, Leonardo DiCaprio a susţinut că nu a consumat niciodată droguri, întrucât asista în fiecare zi în copilărie la ravagiile făcute de dependenţa de aceste substanţe.

În acest interviu, acordat publicaţiei Los Angeles Times, vedeta americană a dezvăluit că exista "o reţea majoră de prostituţie la colţul străzii sale" şi că adolescenţa i-a fost marcată de "crime şi violenţe" care se petreceau "peste tot".

Starul hollywoodian a mai spus că o alee din apropierea casei în care locuia în copilărie era celebră în acea zonă pentru traficul şi consumul de cocaină şi heroină.

Expunerea timpurie la dependenţa de droguri, a precizat actorul, l-a determinat să nu consume droguri niciodată.

"Nu am consumat droguri niciodată. Pentru că vedeam aceste lucruri în fiecare zi, încă de când aveam trei sau patru ani. Aşadar, viaţa la Hollywood mi s-a părut după aceea ca o plimbare în parc. Mergeam la petreceri, drogurile erau acolo şi da, întotdeauna există acea tentaţie", a continuat DiCaprio.

Lecţiile de actorie de la Hollywood, a spus actorul, l-au ajutat să se menţină pe drumul cel bun.

După ce a fost agresat sistematic în şcoala publică pe care o urma, Leonardo DiCaprio i-a cerut mamei sale să îl înscrie la cursuri de actorie.

"Acesta a fost evenimentul motivaţional major din viaţa mea. Aveam 15 ani şi i-am spus mamei mele: «Vreau să devin actor. Te rog, du-mă la audiţii». Pentru că trebuia neapărat să ies din sistemul public de şcolarizare", a dezvăluit starul hollywoodian.

Leonardo DiCaprio, născut în 1974, este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar. Actorul a mai jucat în "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în "J. Edgar", în regia lui Clint Eastwood. Actorul a jucat în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, care a avut premiera anul trecut.

În prezent, Leonardo DiCaprio poate fi văzut pe marile ecrane în filmul "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici