Leonardo DiCaprio, criticat de PETA pentru o scenă cu un cimpanzeu, în ''The Wolf of Wall Street''

Organizaţia PETA l-a criticat pe Leonardo DiCaprio pentru o scenă din filmul ''Lupul de pe Wall Street'' (2013), în care starul american joacă alături de un cimpanzeu, şi a emis o petiţie în care actorul este îndemnat să nu mai filmeze vreodată alături de primate.

343 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio, criticat de PETA pentru o scenă cu un cimpanzeu, în ''The Wolf of Wall Street''

Leonardo DiCaprio, criticat de PETA pentru o scenă cu un cimpanzeu, în ''The Wolf of Wall Street'' (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

PETA susţine că decizia lui DiCaprio de a filma alături de o primată perpetuează cruzimea la adresa animalelor, organizaţia adresând în acest sens o petiţie, semnată până luni de peste 40.000 de fani, conform dailymail.co.uk.

"Te rugăm să pledezi pentru încetarea pentru totdeauna a folosirii marelor primate pentru filmări", se arată în petiţia organizaţiei.

În scena respectivă, un cimpanzeu, pe nume Chance, animalul de companie al lui Jordan Belfort, personajul interpretat de DiCaprio, merge pe patine cu rotile, îmbrăcat într-o bluză cu guler şi pantaloni marinăreşti, în timpul unei petreceri a firmei de brokeraj deţinută de Belfort.

"PETA speră ca, data viitoare când Leonardo DiCaprio va mai primi un scenariu cu o «maimuţă-actor», îşi va aminti că aceste animale sensibile sunt răpite de la mamele lor după naştere şi sunt supuse abuzurilor fizice, şi, de asemenea, va cere rescrierea scenariului", a declarat într-un comunicat primatologul Julia Galluci, din partea organizaţiei.

La începutul lunii, un alt grup pentru protecţia animalelor, The Friends of Animals, a declarat că intenţionează să boicoteze premiera de gală a peliculei lui Martin Scorsese "Lupul de pe Wall Street", ce a avut loc pe 17 decembrie la New York, deoarece cimpanzeul Chance folosit la filmări ar putea suferi tulburări comportamentale în urma acestei experienţe.

Lungmetrajul "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, nominalizat la Globurile de Aur 2014 la categoria "cea mai bună comedie sau musical", va avea premiera în cinematografele din România pe 10 ianuarie.

Filmul este bazat pe bestsellerul cu acelaşi titlu scris de Jordan Belfort, în 1990, în care este urmărit destinul unui tânăr, din anii '80 (când devine milionar) până în anii '90 (când cariera lui este zdruncinată şi ajunge să fie condamnat la închisoare).

Leonardo DiCaprio şi Martin Scorsese au mai colaborat la peliculele "Bandele din New York" (2002), "Aviatorul" (2004), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010).

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996. În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar. Actorul a mai jucat în "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în "J. Edgar", în regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi văzut de curând în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici