Leonardo DiCaprio, în rolul creatorului jocurilor video Atari

Actorul american Leonardo DiCaprio va juca rolul principal într-un film despre viaţa lui Nolan Bushnell, considerat unul dintre părinţii jocurilor video datorită companiei sale Atari.

24 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio, în rolul creatorului jocurilor video Atari

Leonardo DiCaprio, în rolul creatorului jocurilor video Atari (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cotidianul american Variety informează că actorul în vârstă de 33 de ani va fi şi producătorul acestui film, care va explica modul în care Bushnell a contribuit la lansarea unui nou tip de divertisment pentru marele public fondând, în 1972, compania Atari.

Compania a dat faliment în 1984.

DiCaprio, celebru pentru rolul său din "Titanic" (1997), a mai jucat rolul unui mare întreprinzător, cel al pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul" de Martin Scorsese, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar.

DiCaprio s-a specializat în ultimul timp în biografii ale unor mari personalităţi: în curând va juca rolul celui de-al 26-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Theodore Roosevelt. În plus, el ar putea produce un film despre scriitorul britanic Ian Fleming, celebrul creator al lui James Bond, care a avut o viaţă la fel de interesantă ca a personajului său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici