Leonardo DiCaprio şi Ridley Scott vor ecraniza romanul "Minunata lume nouă"

Actorul Leonardo DiCaprio şi regizorul Ridley Scott vor ecraniza romanul "Minunata lume nouă", de Aldous Huxley, considerat a fi unul dintre cele mai bune volume din literatura universală.

102 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio şi Ridley Scott vor ecraniza romanul "Minunata lume nouă"

Leonardo DiCaprio şi Ridley Scott vor ecraniza romanul "Minunata lume nouă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambii cineaşti vor fi producătorii acestui proiect al studiourilor Universal, regizat de Ridley Scott şi în care Leonardo DiCaprio va deţine rolul principal. Studiourile Universal au apelat la serviciile lui Farhad Safinia, scenaristul filmului "Apocalypto", pentru a scrie scenariul acestui proiect.

Ridley Scott şi-a făcut public, în mai multe interviuri, interesul pentru celebrul roman publicat în 1931, ale cărui drepturi de ecranizare sunt deţinute de compania de producţie a lui Leonardo DiCaprio - Appian Way.

Cu un scenarist deja desemnat şi o serie de directori executivi care s-au întâlnit frecvent în ultimele şase luni, acest proiect pare să prindă aripi, deşi mai multe persoane implicate consideră că el nu se va concretiza niciodată.

Foarte multe decizii vor depinde de scenariul acestui film. În plus, Ridley Scott nu are niciun proiect pe agenda de lucru, după finalizarea filmărilor la "Robin Hood", peliculă aflată în post-producţie. De cealaltă parte, Leonardo DiCaprio va juca în "Inception", noul film regizat de Christopher Nolan, având, de asemenea, un loc liber după acest lungmetraj în agenda lui de lucru.

Romanul "Minunata lume nouă" a stat la baza unor filme de televiziune, cel mai cunoscut fiind cel cu Leonard Nimoy şi Peter Gallagher, difuzat de postul NBC în 1998, însă nu a fost niciodată adaptat pentru marele ecran.

Acţiunea romanului lui Aldous Huxley se petrece într-o lume ce pare perfectă - din secolul al XXVI-lea -, ce a atins armonia absolută printr-un control strict al naşterilor, care au loc în laboratoare, şi prin scoaterea familiei în afara legii. Lumea din această societate este împărţită în cinci caste, fiecare având rolurile ei bine definite.

Personajele principale sunt Bernard, membru al unei caste inferioare, şi Lenina, femeia de care este îndrăgostit. Lenonardo DiCaprio va interpreta rolul lui Bernard, care va fi pus sub acuzaţie, pentru comportament antisocial, de către conducătorii acestei societăţi.

Romanele distopice s-au dovedit, de-a lungul timpului, destul de greu de transpus pe marile ecrane. "1984", scris de George Orwell, a avut câteva ecranizări, inclusiv versiunea din 1956 realizată de studiourile Columbia, regizată de Michael Anderson, sau cea cu John Hurt în rolul principal, lansată 25 de ani mai târziu.

Ridley Scott este considerat unul dintre puţinii regizori din lume capabili să reuşească această performanţă. El a adaptat romanul "Do Android Dream of Electric Sheep", de Philip K. Dick, şi l-a transformat în filmul SF din 1982 "Vânătorul de recompense/ Blade Runner". Deşi acest film a generat opinii amestecate în rândul criticilor de specialitate şi nu a avut prea mare succes de casă, el a devenit, în cele din urmă, un film cult clasic.

Ridley Scott şi Leonardo DiCaprio au colaborat în 2008 la thrillerul "Un ghem de minciuni/ Body of Lies" şi vor produce împreună thrillerul "The Low Dweller", prin intermediul casei independente de producţie Relativity.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici