Les Elephants Bizarres şi Negură Bunget, printre cele mai noi nume care se alătură B'estfest 2012

Opt trupe româneşti, printre care se numără Les Elephants Bizarres şi Negură Bunget, se alătură line up-ului B'estfest Summer Camp 2012, festival care va avea loc între 6 şi 8 iulie, în comuna Tunari.

140 afișări
Imaginea articolului Les Elephants Bizarres şi Negură Bunget, printre cele mai noi nume care se alătură B'estfest 2012

Les Elephants Bizarres şi Negură Bunget, printre cele mai noi nume care se alătură B'estfest 2012 (Imagine: www.bestfest.ro)

Nume noi se adaugă trupelor româneşti deja confirmate pentru ediţia din acest an a B'estfest. Astfel, după Avatar, L.O.S.T., Taine, Toulouse Lautrec, Flou Rege, Manki'n'Stieb, Antract, Hot Casandra, Subcarpaţi, Selectro şi The MOOoD, cele mai noi nume adăugate line up-ului de artişti locali sunt Changing Skins, Electric Fence, Blue Nipple Boy, Les Elephants Bizarres, Negură Bunget, Ţapinarii, Goodbye to Gravity şi Bucovina, informează organizatorii, Emagic.

Printre artiştii internaţionali anunţaţi deja pe afişul festivalului se numără Pulp, Garbage, Royksopp, Caro Emerald, Modestep, Selah Sue, Booka Shade, Milow, Skindred, Dope D.O.D., Trolley Snatcha, Andy C, Kreator, Meshuggah şi Moonspell.

Anul acesta B'estfest Summer Camp alege artiştii români ce vor urca pe scenele festivalului prin intermediul aplicaţiei de Facebook "Votează-ţi artistul", fanii putând astfel să voteze şi să susţină trupele româneşti preferate din 30 propuse.

Changing Skins a luat naştere în Bucureşti la începutul anului 2010. Adeptă a sonorităţilor alternative cu influenţe din rockul american al anilor '90, Changing Skins îşi propune să transmită o energie palpabilă în concertele pe care le susţine, fiind o prezenţă ce nu trece niciodată neobservată. Cel mai recent single al trupei, "Deeper & Deeper" a primit aprecierea publicului, dar şi a criticilor, în timp ce videoclipul a stârnit controverse, fiind interzis pe site-ul YouTube persoanelor sub 18 ani.

Electric Fence este una dintre trupele indie-alternative autohtone ce s-a remarcat printr-un sound original şi actual, o fuziune de muzică rock, cu elemente de alternative, sonorităţi electro şi influenţe etno. Electric Fence a devenit la scurt timp după formare unul dintre numele importante ale scenei idie româneşti, piese ca "Ready, Steady, Go" devenind hituri pe radiourile alternative locale.

Blue Nipple Boy este o trupă formată din cinci băieţi ce împart pasiunea pentru muzica în combinaţia perfectă pentru ei: reggae, indie, bossa nova etc.

Băieţii din trupa Les Elephants Bizarres nu pot fi încadraţi într-un gen muzical anume, pentru că stilul lor este unic, diferit. Formaţia a devenit celebră graţie piesei "Hello ( Says The Devil)". Călătoria ei muzicală a continuat cu "The Boys", "Have No Fear" şi "Smile", iar în luna mai a lansat primul ei single în limba română, "Nu mă opri".

Negură Bunget şi-a început aventura muzicală în 1995, devenind o emblemă a curentului black-metal autohton. De-a lungul carierei a cântat la unele din cele mai importante festivaluri metal din Europa: Wacken Open Air, Rockmania Festival şi Summerbreeze (Germania), Kaltenbach Open Air (Austria), Paalisare Rock Fest (Estonia), realizând şi un turneu european ce a inclus
peste 40 de concerte.

Ţapinarii a luat naştere în anul 2001, Adrian Tanase şi Cosmin Covei punând bazele celei mai inovative trupe de folk românesc de pana atunci. 11 ani mai târziu, cei la Ţapinarii continuă să umple sălile la concertele susţinute, fiind un nume emblematic pe scena muzicală românească.

Înfiinţata la Bucureşti, trupa de metal Goodbye To Gravity a început dintr-o alăturare aparent ciudată a unor foşti membri Thunderstorm şi a câştigătorului Megastar 2008, Andrei Galut. După ce cei cinci s-au întâlnit şi au început să cânte împreună, totul a căpătat contur. Rezultatul s-a numit Goodbye to Gravity, un nume pe care şi l-au ales pentru a exprima cel mai bine dorinţa lor de a nu se încadra în niciun tipar, de a încălca regulile, ideile preconcepute şi limitele impuse.

Bucovina, formaţie de folk-metal tradiţional, a luat naştere în anul 2000. Trupa este una dintre puţinele care explorează folclorul românesc, precum şi valorile dacice. Muzica celor de la Bucovina s-a
transformat pe măsură ce trupa a căpătat din ce în ce mai multă experienţă, devenind mai melodică, în timp ce accentele tradiţionale au căpătat şi mai multă importanţă.

Biletele pentru accesul la B'estfest au acelaşi preţ ca şi anul trecut şi sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, pe www.myticket.ro şi în reţelele afiliate, la preţul de 125 de lei pentru o zi şi 265 de lei pentru trei zile, 15 lei fiind valoarea voucherului de camping. Promoţia pentru elevi şi studenţi a fost extinsă pentru tineri de până în 26 de ani, constând în 50% reducere din preţul biletelor pentru cei care vin "în gaşcă" de 5 persoane, iar copiii mai mici de 12 ani au acces gratuit în prezenţa unui adult.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici