Leslie Hawke este Ambasador al Anului European 2010 în România

Leslie Hawke, preşedinte al Asociaţiei Ovidiu Rom, a fost aleasă Ambasador al Anului European 2010 în România, ea urmând să susţină din această postură mesajele de combatere a sărăciei şi a excluziunii sociale.

77 afișări
Imaginea articolului Leslie Hawke este Ambasador al Anului European 2010 în România

Leslie Hawke este Ambasador al Anului European 2010 în România (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Consider că onoarea de a fi Ambasador al Anului European este o foarte bună ocazie de a aduce în atenţia publicului importanţa incluziunii educaţionale a tuturor copiilor din România încă de la o vârstă mică - pentru bunăstarea economică şi socială a tuturor românilor. Întreaga societate are de câştigat de pe urma creşterii nivelului general de educaţie. Şi reciproca, întreaga societate are de suferit de pe urma declinului acestui nivel. În prezent, rata alfabetizării în România este în scădere, pur şi simplu pentru că numărul copiilor afectaţi de sărăcia extremă este în creştere şi nu există o strategie naţională pentru prevenirea pierderii lor în sistemul educaţional actual", a spus Leslie Hawke.

Ea conduce Asociaţia Ovidiu Rom, a cărei misiune este de a ajuta copiii săraci să meargă la grădiniţă, să înceapă şcoala la aceeaşi vârstă cu ceilalţi copii din familii mai înstărite şi să aibă rezultate şcolare bune.

"«Fiecare Copil în Şcoală» este iniţiativa noastră naţională pentru îmbunătăţirea ratei de succes şcolar în România. Singura şansă pentru ca România să devină un membru important al Uniunii Europene este ca elita noastră politică, mass media, comunitatea de afaceri şi publicul larg să ia această problemă în serios şi să o rezolve", a mai spus Leslie Hawke.

Anunţul desemnării lui Leslie Hawke în postura de Ambasador al Anului European 2010 în România a fost făcut în cadul ONGFest, organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, care a găzduit un nou eveniment naţional din cadrul campaniei "Anului european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale", organizată la iniţiativa Comisiei Europene şi implementată în România de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia programe incluziune socială. În cadrul ONGFest, vizitatorii au avut posibilitatea de a se informa cu privire la obiectivele şi activităţile Anului European 2010, atât la nivelul României, cât şi al Uniunii Europene.

ONGFest 2010 a fost organizat în perioada 7-9 mai, în parcul Unirii. Evenimentul şi-a propus să contribuie la creşterea numărului de cetăţeni implicaţi activ în comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ şi la creşterea gradului de implicare a asociaţiilor şi fundaţiilor din România în societate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici