Liam Gallagher l-a dat în judecată pe fratele său Noel

Liam Gallagher l-a dat în judecată pe fratele său Noel, pe care îl acuză că a minţit atunci când a vorbit despre motivele care au condus la destrămarea grupului britanic Oasis.

223 afișări
Imaginea articolului Liam Gallagher l-a dat în judecată pe fratele său Noel

Liam Gallagher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul solist al trupei Oasis susţine că fratele său, chitarist în aceeaşi trupă, a făcut declaraţii false referitoare la despărţirea grupului, inclusiv un comentariu potrivit căruia Liam s-a retras dintr-un concert pe care Oasis trebuia să îl susţină la V Festival, în 2009, deoarece era mahmur, informează contactmusic.com.

Într-o scrisoare făcută publică prin intermediul avocaţilor săi, Liam susţine că afirmaţiile lui Noel "au mers cu mult dincolo de stilul rock and roll de a vorbi" şi reprezintă o minciună la adresa profesionalismului său. Totodată, fostul solist al trupei Oasis i-a cerut fratelui său să îşi prezinte scuzele într-un mod oficial.

Deoarece nu a primit aceste scuze, Liam a decis să îl dea în judecată pe fratele său, la Curtea Superioară din Londra.

"Vreau ca fanii trupei Oasis, dar şi alţi oameni care au fost la V Festival în 2009 să cunoască adevărul. Adevărul este că aveam laringită, iar Noel era perfect conştient de acest lucru, deoarece am fost diagnosticat de un medic în acea dimineaţă", a declarat Liam Gallagher, citat de tabloidul The Sun.

Neînţelegerile dintre cei doi fraţi Gallagher au atins apogeul la câteva zile după anularea concertului de la V Festival din 2009, după o ceartă furtunoasă în culise, la un festival muzical din Paris, în urma căreia solistul trupei Oasis şi-a atacat fratele mai mare cu o chitară.

De atunci, cei doi fraţi nu au mai vorbit niciodată unul cu celălalt. Noel a înregistrat primul său album solo, intitulat "Noel Gallagher's High Flying Birds", iar Liam Gallagher şi ceilalţi membri din Oasis au format o nouă trupă, denumită Beady Eye.

Cu ocazia unei conferinţe de presă prin care şi-a anunţat lansarea primului său album solo, în iulie, Noel a spus că Liam îl consideră vinovat de toată publicitatea negativă care a urmat după anularea concertului trupei Oasis de la V Festival din 2009.

"Ştiţi prea bine că el nu a venit la V Festival pentru că era mahmur. Susţine că avea laringită, dar asta nu mai contează. A urmat un val de articole negative la adresa noastră atunci, iar el crede în mintea lui că eu sunt un fel de maestru păpuşar care controlează mass-media din Anglia", a declarat Noel Gallagher la acea conferinţă de presă.

Oasis s-a format în Manchester, Marea Britanie, în 1991, sub numele iniţial The Rain. Trupa a cunoscut succesul după lansarea albumului "Definitely Maybe", în 1994, în plină eră a muzicii pop britanice. Trupa Oasis a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea, a avut opt piese pe primul loc în topurile din Marea Britanie şi a câştigat 15 premii NME, cinci BRIT Awards, nouă Q Awards şi patru MTV Europe Music Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici