Lil Wayne şi Coldplay, favoriţi la premiile Grammy (Video)

Rapper-ul Lil Wayne şi trupa Coldplay domină nominalizările pentru cea de-a 51-a ediţie a premiilor Grammy, distincţii muzicale americane care vor fi decernate pe 8 februarie, la Los Angeles.

32 afișări
Imaginea articolului Lil Wayne şi Coldplay, favoriţi la premiile Grammy (Video)

Lil Wayne şi Coldplay, favoriţi la premiile Grammy

Organizatorii celei de-a 51-a gale Grammy au anunţat lista nominalizărilor la Los Angeles, în timpul unui concert de o oră, difuzat de postul american CBS.

În mod tradiţional, nominalizaţii au fost anunţaţi şi în cursul unei conferinţe de presă, ce a avut loc miercuri dimineaţă.

Rapperii Jay-Z, Ne-Yo şi Kanye West au obţinut fiecare câte şase nominalizări, potrivit organizatorilor.

"Viva la vida", al trupei Coldplay a fost nominalizat la categoria "cel mai bun album pop", alături de "Waiting in the weeds", al veteranilor de la Eagles, în timp ce Madonna şi Justin Timberlake au fost nominalizaţi la categoria "cel mai bun duet pop", cu piesa "4 minutes".

La secţiunea rock, australienii de la AC/DC, care au lansat recent albumul "Black Ice", au fost nominalizaţi la categoria "cea mai bună performanţă a unui duet sau grup". Totodată, Metallica a obţinut trei nominalizări, dintre care una la categoria "cel mai bun album rock", pentru recent lansatul "Death Magnetic".

Chris Martin, solistul trupei Coldplay, are un motiv suplimentar de bucurie, deoarece soţia sa, actriţa Gwyneth Paltrow, a fost selecţionată la categoria "cel mai bun disc de poveşti pentru copii". Actorii Sidney Poitier şi Steve Martin au fost şi ei nominalizaţi, la categoria "cel mai bun audiobook".

Gala premiilor Grammy este organizată de The Recording Academy, cu sediul la Los Angeles.

A 51-a ediţie a premiilor Grammy se va desfăşura pe 8 februarie 2009, la Los Angeles. În cadrul ceremoniei se vor acorda premii la 110 categorii, de la muzică clasică la heavy metal şi chiar polka.

Citeşte cele mai importante nominalizări la premiile Grammy.

Lil Wayne - "Got Money"

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici