Lindsay Lohan dă în judecată producătorii unui joc video

Lindsay Lohan i-a dat în judecată pe producătorii jocului video "Grand Theft Auto V" deoarece i-ar fi utilizat imaginea, fără permisiunea ei, pentru crearea unui personaj, se arată în documentele depuse miercuri la un tribunal din New York, informează Reuters.

200 afișări
Imaginea articolului Lindsay Lohan dă în judecată producătorii unui joc video

Lindsay Lohan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lindsay Lohan a acuzat compania Take-Two Interactive Software Inc., din New York, şi filiala sa Rockstar Games că i-a folosit imaginea în crearea personajului Lacey Jonas din jocul video "Grand Theft Auto V".

În plângerea depusă la Curtea supremă din New York, Lindsay Lohan susţine că cele două companii au promovat personajul Lacey Jonas şi jocul video în care jucătorii trebuie să o salveze pe aceasta de paparazzi, cu câteva luni înainte de lansarea "Grand Theft Auto V".

Potrivit lui Lohan, personajul Lacey Jonas ar fi împrumutat câteva trăsături ale actriţei, inclusiv vocea, imaginea şi ţinutele, iar în jocul video apare inclusiv Hotelul Chateau Marmont din West Hollywood, California, unde a locuit actriţa la un moment dat.

Susţinând că jocul video încalcă dreptul la viaţă privată din legislaţia statului New York, Lindsay Lohan solicită compensaţii financiare, a căror valoare nu a fost dată publicităţii.

Franciza "Grand Theft Auto V", lansată în urmă cu 16 ani, a câştigat numeroase premii şi a devenit extrem de populară în rândul pasionaţilor de jocuri video.

Jocul "Grand Theft Auto V" a fost lansat în septembrie 2013 şi a obţinut încasări de peste 800 de milioane de dolari în numai câteva zile.

Lindsay Lohan a fost considerată una dintre cele mai talentate actriţe tinere de la Hollywood, cariera ei atingând apogeul în 2003 - 2004, când a jucat în filmele "Vinerea trăznită/ Freaky Friday" şi "Fete rele/ Mean Girls".

Ulterior, Lindsay Lohan a fost prezentă mai mult în presă din cauza scandalurilor în care a fost implicată, provocate de consumul de alcool şi de droguri, decât pentru reuşitele actoriceşti. Recent, actriţa a interpretat-o pe Elizabeth Taylor în lungmetrajul de televiziune "Liz and Dick", care însă nu a fost receptat favorabil de critici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici