Lista celor mai bune 10 filme ale anului 2019, publicată de Institutul American de Film

Lungmetrajele „Joker”, de Todd Phillips, „Jojo Rabbit", de Taika Waititi, şi „The Irishman", de Martin Scorsese, au fost incluse pe lista celor mai bune zece filme ale anului 2019 care a fost publicată de American Film Institute (AFI), informează Associated Press.

4453 afișări
Imaginea articolului Lista celor mai bune 10 filme ale anului 2019, publicată de Institutul American de Film

Lista celor mai bune 10 filme ale anului 2019, publicat de Institutul American de Film

Pe aceeaşi listă au mai fost incluse "The Farewell", de Lulu Wang, "1917", de Sam Mendes, "Knives Out", de Rian Johnson, "Little Women", de Greta Gerwig, "Marriage Story", de Noah Baumbach, "Once Upon a Time ... In Hollywood", de Quentin Tarantino, şi "Richard Jewell", de Clint Eastwood.

AFI nu face un clasament, peliculele fiind selecţionate pentru că promovează arta filmului, îmbogăţesc moştenirea culturală a cinematografiei americane, inspiră publicul şi artiştii deopotrivă şi îşi lasă amprenta asupra societăţii americane, potrivit Institutului de Film American.

Peliculele sunt alese de critici, profesionişti din industria cinematografică, artişti din domeniul televiziunii şi filmului şi membrii acestei instituţii culturale.

Lista este făcută publică într-o perioadă importantă pentru sezonul de premii de la Hollywood, pe 9 decembrie urmând să fie anunţate nominalizările la Globurile de Aur, iar, pe 11 decembrie, cele pentru trofeele acordate de Sindicatul actorilor americani.

Un premiu special a fost acordat de AFI anul acesta thrillerului sud-coreean "Parasite", de Bong Joon Ho, care nu a întrunit criteriile pentru a fi inclus pe lista celor zece filme, nefiind american.

Cea de-a 20-a ediţie AFI Awards va avea loc pe 3 ianuarie, la Los Angeles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
afi,
filme,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici