Live Nation va pierde 19 milioane de dolari prin vânzarea acţiunilor deţinute de U2

Live Nation Inc va pierde aproximativ 19 milioane de dolari în urma deciziei trupei irlandeze U2 de a vinde acţiunile deţinute în cadrul companiei, potrivit Wall Street Journal, care citează rapoartele oficiale şi apropiaţi ai trupei.

14 afișări
Imaginea articolului Live Nation va pierde 19 milioane de dolari prin vânzarea acţiunilor deţinute de U2

Live Nation va pierde 19 milioane de dolari prin vânzarea acţiunilor deţinute de U2

Live Nation a garantat trupei U2 faptul că va primi 25 de milioane de dolari pentru cele 1,6 milioane de acţiuni deţinute în companie, ca urmare a contractului pe 12 ani încheiat, în martie, între cele două părţi, potrivit Wall Street Journal.

Însă miercuri, la bursa de la New York, valoarea unei acţiuni Live Nation a scăzut la 3,91 dolari, ceea ce înseamnă că valoarea de piaţă a întregului pachet de acţiuni al trupei U2 a fost de numai 6,3 milioane de dolari.

În aprilie, Madonna va putea să-şi vândă acţiunile în valoare de 25 de milioane de dolari pe care le are la Live Nation, conform termenilor din contract, chiar dacă valoarea de piaţă a acestora a scăzut cu 83% faţă de momentul în care a fost încheiată înţelegerea, în octombrie 2007.

"Madonna şi U2 sunt singurele contracte care conţin această clauză (vânzarea acţiunilor)", a declarat Michael Rapindo, directorul executiv Live Nation. "Contractul cu Madonna este foarte profitabil şi vom încerca să capitalizăm mai mulţi bani din investiţiile noastre, anul viitor, în contractul cu trupa U2", a adăugat Rapindo.

Live Nation este una dintre cele mai mari companii organizatoare de evenimente artistice din lume şi a semnat un contract pe 12 ani cu trupa U2, în luna martie 2008, în urma căruia se va ocupa de turneele formaţiei irlandeze şi de drepturile de comercializare, digitale şi de promovare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici