Liza Minnelli a primit Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie culturală franceză

Cântăreaţa Liza Minnelli, denumită de ministrul francez al Culturii drept "o preoteasă a musicalului contemporan şi întruchipare a polivalenţei de talente în versiune americană", a fost decorată cu Legiunea de Onoare, luni, la Paris.

221 afișări
Imaginea articolului Liza Minnelli a primit Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie culturală franceză

Liza Minnelli a primit Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie culturală franceză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artista americană a fost întâmpinată cu formula "Willkommen, bienvenue, welcome!" de către ministrul Frédéric Mitterrand, care, vizibil încântat, a reluat formula de întâmpinare folosită de maestrul de ceremonii din "Cabaret", celebrul film al lui Bob Fosse din 1972, pentru care Liza Minnelli a fost recompensată cu premiul Oscar.

"Este suficient să vă ascultăm vibrato-ul atât de plin de căldură şi sesizăm imediat zgomotul surd al New York-ului care nu doarme niciodată. Este suficient să surprindem o singură privire a dumneavoastră şi recunoaştem imediat Broadway-ul, în epoca lui de aur, în ochii dumneavoastră", a declarat ministrul francez, în prezenţa prietenilor francezi ai artistei americane, printre care s-au numărat Line Renaud şi Michou.

Ministrul Culturii a lăudat totodată angajamentul cântăreţei Liza Minnelli faţă de marile cauze umanitare precum lupta contra maladiei SIDA. "Imnul vieţii şi al libertăţii prezent în fiecare dintre cântecele dumneavoastră a contribuit cu siguranţă pentru a face din dumneavoastră o legendă pentru toate comunităţile şi în special pentru comunitatea gay", a adăugat Frédéric Mitterrand.

Cu vocea marcată de emoţie, Liza Minnelli, fiica actriţei Judy Garland şi a regizorului Vincente Minnelli, a declarat - vorbind când în franceză când în engleză - că "este o fericire imensă să faci parte din Franţa, această ţară de vis".

"Când eram copil, tatăl meu îmi cânta aceste versuri: «Într-o bună zi, vei învăţa să dansezi, vei purta o rochie frumoasă şi vei trăi în Franţa» (...) Visul s-a realizat. Nu-mi vine să cred. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi fost interesaţi de activitatea mea, că aţi împărtăşit cu mine această partidă de tenis care este viaţa", a adăugat Liza Minnelli, dedicând acest moment emoţionant bunului ei prieten Charles Aznavour, care a fost prima personalitate din showbiz care i-a spus că Franţa o iubeşte.

Liza Minnelli, care a împlinit vârsta de 65 de ani în luna martie, a lansat recent un nou album, intitulat "Confessions", şi va cânta luni seara la Paris, în cadrul unui turneu internaţional care a trecut şi pe la prestigioasa Royal Opera din Londra.

Liza Minnelli, fiica actriţei Judy Garland, este actriţă, cântăreaţă şi dansatoare din copilărie şi a apărut în numeroase filme şi musicaluri. Ea a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din "Cabaret" (1972). Palmaresul ei cuprinde toate premiile majore decernate de reprezentanţii industriei de divertisment - Oscar, Grammy, Tony, BAFTA şi Globul de Aur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici