Loc de veci pe Lună

O companie americană specializată în "înmormântări spaţiale" a anunţat, vineri, că va lansa, anul viitor, un serviciu destinat celor care vor ca rămăşiţele lor pământeşti să-şi găsească odihna pe Lună.

36 afișări
Imaginea articolului Loc de veci pe Lună

Loc de veci pe Lună

Celestis Inc. a indicat că a încheiat acorduri cu Odyssey Moon Limited şi Astrobotic Technology Inc. pentru a trimite cenuşă umană pe Lună prin intermediul unor zboruri cu rachete private.

Compania afirmă, într-un comunicat, că aceste misiuni lunare vor fi "o onoare specială, accesibilă tuturor celor care împărtăşesc visul ca omul să ajungă până la stele".

Trimiterea unui singur gram de cenuşă pe Lună va costa, totuşi, circa 10.000 de dolari.

În urmă cu zece ani, Celestis a dat NASA o capsulă conţinând resturile astro-geologului american Eugene Shoemaker, primul om ale cărui resturi pământeşti odihnesc pe Lună.

Compania, care mai are concurenţi pe piaţă, a trimis deja cenuşă în spaţiu în cursul ultimelor şase zboruri spaţiale funerare.

Printre celebrităţile care au avut dreptul la astfel de funeralii mai speciale se află creatorul serialului "Star Trek", Gene Roddenberry, actorul aceluiaşi serial TV, James Doohan ("Scotty"), astronomul Clyde Tombaugh sau astronautul Gordon Cooper.

Următoarea misiune organizată de Celestis pentru a trimite cenuşă pe orbita Pământului este prevăzută pentru iunie 2008.

Odyssey Moon Limited şi Astrobotic Technology Inc. fac parte din cele 10 companii care concurează pentru a câştiga un premiu de 30 de milioane de dolari oferit, în septembrie, de Google celui care va reuşi să trimită primul pe Lună un aparat automat, capabil să se deplaseze acolo cu cel puţin 500 de metri şi să trimită pe Pământ imagini cu rezoluţie înaltă şi date. Concursul este organizat de Fundaţia X Prize.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici