"Logodnică" italiană pentru ursul Knut

Cel mai cunoscut plantigrad din Germania, ursul polar Knut, de la Grădina zoologică din Berlin, ar putea coabita în curând împreună cu Gianna, o femelă din aceeaşi specie, născută în Italia, a anunţat, joi, presa germană, care prevede deja o "idilă" între cele două animale.

145 afișări
Imaginea articolului "Logodnică" italiană pentru ursul Knut

"Logodnică" italiană pentru ursul Knut (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Ursul Knut

Gianna, care trăieşte în prezent la Grădina zoologică Hellabrunn din Munchen, ar putea fi transferată la Berlin, de la mijlocul lunii septembrie, pe întreaga durată a lucrărilor de mărire a bazinului polar din grădina bavareză, potrivit cotidianului Tagesspiegel.

Responsabilii celor două grădini zoologice, contactaţi de AFP, nu au făcut niciun comentariu până la ora publicării acestor informaţii.

Gianna nu este o străină pentru familia ursului polar Knut, deoarece ea locuieşte la Munchen alături de bunica acestuia, Lisa.

Se pare, însă, că Gianna are o personalitate foarte puternică, deoarece o primă coabitare a ei cu masculul Yoghi, de la Grădina zoologică din Berlin, a trebuit să fie brusc întreruptă, din cauza unei totale neînţelegeri între cele două exemplare de urs polar, explică Tagesspiegel.

Ursul Knut

Gianna ar putea, totuşi, să se înţeleagă mai bine cu Knut, deoarece cei doi urşi au aceeaşi vârstă, urmând să împlinească în curând trei ani, informează Bild. În schimb, diferenţa de vârstă dintre Gianna şi Yoghi era de aproape şapte ani.

Specialiştii susţin că o eventuală sarcină a Giannei pare imposibilă pentru moment, deoarece, deşi femelele de urs polar pot să conceapă încă de la vârsta de trei ani, masculii trebuie să aştepte să împlinească patru ani.

Knut s-a născut în condiţii dificile, în decembrie 2006, fiind respins şi abandonat de mama sa, Tosca, un urs de circ din Germania. El a fost crescut de un îngriitor, care l-a hrănit cu biberonul, i-a pus cântecele lui Elvis ca să adoarmă, l-a învăţat să înoate şi să joace fotbal şi i-a masat gingiile când îl dureau dinţii.

Ursul Knut

Ursuleţul a devenit o vedetă de televiziune, a apărut pe coperta revistei Vanity Fair, alături de Leornardo DiCaprio, a fost desemnat ambasadorul al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a apărut pe timbre, a devenit subiectul unor cântece pop, star de film, iar imaginea lui a fost imprimată pe lenjerie de pat şi pe tricouri.

Knut nu numai că a crescut numărul vizitatorilor grădinii din Berlin, dar a devenit şi simbolul întregului oraş.

Anul acesta, ursul Knut a născut chiar o aprigă dispută privind averea lui, între directorul grădinii zoologice din Berlin şi cel al parcului zoo din Neumünster, de unde provine tatăl lui Knut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici