Louis Armstrong, subiectul unui film biografic mut

Viaţa celebrului cântăreţ de jazz Louis Armstrong va fi imortalizată într-un film biografic mut, ce va fi produs de un magnat american pasionat de cinematografie şi muzică, informează site-ul FemaleFirst.

77 afișări
Imaginea articolului Louis Armstrong, subiectul unui film biografic mut

Louis Armstrong, subiectul unui film biografic mut

Dan Pritzker, moştenitorul unui imperiu hotelier devenit producător de film, va regiza şi produce filmul "Louis", un film biografic despre copilăria petrecută de celebrul trompetist în New Orleans.

Filmul va folosi tehnica casetelor de dialog afişate pe ecran, care nu au mai fost folosite în cinematografie din 1920, de pe vremea când cunoscutul jazzman începuse să susţină primele concerte.

Dan Pritzker, fiul regretatului magnat Jay Pritzker, patronul lanţului hotelier Hyatt, se află pe poziţia a 246-a în clasamentul celor mai bogate persoane din Statele Unite.

Cineastul intenţionează să lanseze filmul în 2010 şi să plece într-un turneu în şase oraşe americane, unde filmul său va fi acompaniat de grupul cântăreţului de jazz Winston Marsalis.

Surse din presa americană afirmă că actorul Forest Whitaker, câştigător al premiului Oscar pentru rolul din "Ultimul rege al Scoţiei", urmează să apară în filmul despre această legendă a muzicii jazz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici