Lovitură grea pentru rockerul naţional al Franţei: 65% dintre francezi consideră că ar trebui să se pensioneze

Un procent de 65% dintre francezi consideră că Johnny Hallyday, supranumit "rockerul naţional al Franţei", ar trebui să se pensioneze, potrivit unui sondaj BVA ale cărui rezultate au fost publicate duminică în cotidianul Le Parisien.

399 afișări
Imaginea articolului Lovitură grea pentru rockerul naţional al Franţei: 65% dintre francezi consideră că ar trebui să se pensioneze

Lovitură grea pentru rockerul naţional al Franţei: 65% dintre francezi consideră că ar trebui să se pensioneze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În condiţiile în care Johnny Hallyday se pregăteşte pentru cea de-a 70-a aniversare, pe 15 iunie, pe care o va sărbători cu un nou turneu, 71% din totalul francezilor cu vârste cuprinse în intervalul 18-34 ani cred că celebrul muzician ar trebui să renunţe la cariera muzicală, iar 62% dintre persoanele trecute de 50 de ani au aceeaşi părere.

O altă lovitură grea pentru "monstrul sacru al muzicii franceze": Johnny Hallyday nu se mai bucură de simpatia majorităţii populaţiei franceze, întrucât 58% dintre compatrioţii lui chestionaţi au spus că nu îl simpatizează, iar 41% au spus că "îl plac".

Francezii sunt în general severi cu imaginea personală a cântăreţului, căruia îi reproşează că este excesiv (67%) şi că poartă bijuterii bling bling (59%), în timp ce doar 41% dintre ei spun că îl consideră "generos" şi "onest". Doar 33% îl consideră "un bun actor".

Francezii au totodată impresia că aud vorbindu-se despre Johnny Hallyday mai mult din cauza vieţii sale private (67%) decât datorită cântecelor sale (26%), chiar dacă 54% îl consideră "simpatic" şi 52% cred că "nu este prea demodat".

Singurul lucru cu care peste trei sferturi dintre persoanele chestionate au fost de acord este acela că Johnny Hallyday este "un bun cântăreţ" (76%).

Cântecul preferat din repertoriul său este "Le pénitencier" (24%), urmat de "Marie" (20%) şi de "Quelque chose de Tennessee" (20%).

Sondajul a fost realizat pe 29 şi 30 mai, pe un eşantion de 984 de persoane, reprezentativ pentru populaţia franceză, în vârstă de peste 18 ani. Personajele participante la acest sondaj au fost recrutate prin telefon şi chestionate pe internet.

Născut Jean-Philippe Smet, Johnny Hallyday este cel mai cunoscut cântăreţ de rock francez, cu peste 100 de milioane de albume vândute în cursul carierei sale de aproape 40 de ani. Specialiştii consideră că el este cel care a introdus stilul rock în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici