Lucrări de Picasso, Matisse, Dali şi Klimt, într-o expoziţie la Sibiu

Mai multe lucrări de grafică şi litografii semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali şi Gustav Klimt vor fi prezentate începând de vineri în cadrul unei expoziţii deschise la Muzeul Naţional Brukenthal, din Sibiu, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

650 afișări
Imaginea articolului Lucrări de Picasso, Matisse, Dali şi Klimt, într-o expoziţie la Sibiu

Lucrări de Picasso, Matisse, Dali şi Klimt într-o expoziţie la Sibiu

Muzeul Naţional Brukenthal va găzdui începând de vineri 14 iunie 2019 o expoziţie inedită pentru Sibiu şi Transilvania. În premieră vor fi expuse lucrări semnate de Picasso, Matisse şi Klimt, după ce acum câţiva ani Muzeul Naţional Brukenthal a organizat o expoziţie cu lucrări semnate de Dali.

Curatorul expoziţiei dr. Alexandru Constantin Chituţă a oferit mai multe detalii despre acest proiect:”Această expoziţie este pregătita de mult. Am început de mai bine de un an de zile demersurile ca aceste lucrări de grafică şi litografii să fie expuse la Sibiu. Lucrările celor 4 mari artişti provin din colecţia av. George Şerban din Bucureşti. În piesele din cadrul expoziţiei sunt peste 15 lucrări de Picasso din cadrul Suite Vollard, ed. 1973, 6 lucrări Matisse, 10 litografii Klimt şi 6 aparţinând lui Dali”.

O lucrare specială semnată Picasso este cea în care se întâlneşte chiar Pablo Picasso pictând: „Dans l'atelier, ou peintre, et modele examinant son portrait”.

Expoziţia va fi deschisă la Palatul Brukenthal din Piaţa Mare, vineri, de la ora 12 30 fiind un eveniment care se află pe agenda Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Cu acest prilej, în magazinul Muzeului se vor putea achiziţiona şi produse dedicate evenimentului, se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici