„Luna albastră” de Halloween, fenomen rar, dar „înfricoşător” pentru noi toţi

  • În 31 octombrie, noaptea de Halloween, cerul va fi luminat de o Lună plină care are loc în această zi o dată la 19 ani.
  • Această lună plină nu este una oarecare, ci a doua din luna octombrie, iar evenimentul astronomic se numeşte „Lună Albastră”
  • Planeta Marte va străluci în această seară langă „luna albastră”
2303 afișări
Imaginea articolului „Luna albastră” de Halloween, fenomen rar, dar „înfricoşător” pentru noi toţi

„Luna albastră” de Halloween, fenomen rar, dar „înfricoşător” pentru noi toţi

Luna albastră nu are nicio legătură cu culoarea. Ea este numită albastră deoarece va fi a doua lună plină într-o singură lună calendaristică.

Dacă observaţi o stea roşie care străluceşte în această seară langă luna plină, să ştiţi ca este Marte. Planeta roşie a fost cel mai aproape de Pământ la începutul lunii octombrie şi încă străluceşte puternic pe cerul nopţii.

În timp ce o lună albastră pare rară, o lună plină de Halloween în fiecare fus orar este şi mai rară. Acest eveniment a mai fost vizibil în anul 1944.

Cu toate acestea, o lună plină apare de Halloween la fiecare 19 ani în anumite fusuri orare. Aşteptăm din nou o lună plină de Halloween în 2039, 2058, 2077 şi 2096.

Luna plină de Halloween a răsărit la 10:49 dimineaţa ET pe 31 octombrie, ceea ce explică de ce luna va fi vizibilă în fiecare fus orar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici