Lupita Nyong'o şi Scarlett Johansson ar putea juca în filmul "Cartea junglei"

Actriţele Lupita Nyong'o şi Scarlett Johansson sunt în negocieri pentru a juca în ecranizarea volumului "Cartea junglei" produsă de studiourile Disney şi regizată de Jon Favreau, informează hollywoodreporter.com.

157 afișări
Imaginea articolului Lupita Nyong'o şi Scarlett Johansson ar putea juca în filmul "Cartea junglei"

Lupita Nyong'o (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lupita Nyong'o se află în faza finală a negocierilor pentru a fi distribuită în rolul lupoaicei Rakcha, ce îl adoptă pe Mowgli, în această ecranizare a cunoscutei cărţi pentru copii, scrisă de Rudyard Kipling.

Filmul este conceput ca un proiect hibrid între live-action şi imagini generate pe computer.

Totodată, Scarlett Johansson se află într-un stadiu preliminar al negocierilor pentru a asigura vocea personajului Kaa, pitonul care hipnotizează celelalte animale, iar apoi le mănâncă. Pitonul Kaa este al doilea personaj negativ ca importanţă din film, după tigrul canibal, a cărui voce va fi asigurată de actorul Idris Elba - colegul de distribuţie al Lupitei Nyong'o în filmul "12 ani de sclavie", de Steve McQueen.

Rolul lui Mowgli nu a fost încă atribuit.

Scenariul pentru această ecranizare a "Cărţii junglei" a fost scris de Justin Marks, iar Jon Favreau va fi şi producător, alături de Brigham Taylor.

Data de lansare a filmului este prevăzută pentru 9 octombrie 2015.

Această adaptare cinematografică va concura cu alt proiect similar - o ecranizare live-action a "Cărţii junglei" produsă de studiourile Warner Bros., ce va fi regizată de actorul Andy Serkis, interpretul personajului Gollum din francizele "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul".

De asemenea, regizorul Ron Howard, care, în prezent, lucrează la adaptarea pentru marele ecran a celui mai recent roman al lui Dan Brown, "Inferno", şi-a anunţat intenţia de a regiza şi produce pentru compania Warner Bros. o nouă ecranizare a celebrului volum pentru copii.

Pentru Lupita Nyong'o, rolul lupoaicei Rakcha va fi primul după cel al sclavei Patsy, din filmul "12 ani de sclavie", care i-a adus în acest an premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Lupita Nyong'o, în vârstă de 31 de ani, s-a născut în Mexic şi a crescut în Kenya, absolvind Facultatea de actorie de la Universitatea Yale. Actriţa a jucat în serialul "Shuga", realizat de MTV, şi a debutat în lungmetraj cu rolul din "12 ani de sclavie".

Scarlett Johansson s-a remarcat la vârsta de 14 ani, după ce a jucat alături de Robert Redford în filmul "Îmblânzitorul de cai". A colaborat apoi cu unii dintre cei mai talentaţi regizori din industria filmului, precum fraţii Joel şi Ethan Coen, Brian de Palma şi Christopher Nolan. Succesul mondial obţinut de "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in translation", de Sofia Coppola, în 2003, i-a adus premiul BAFTA şi i-a relevat talentul artistic în faţa lumii întregi, ajutând-o să devină apoi "muza" lui Woody Allen, cu care a colaborat la filmele "Match Point", "Bomba zilei/ Scoop" şi "Vicky Cristina Barcelona".

A devenit o actriţă de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur şi a câştigat un premiu Tony pentru evoluţia sa din piesa de pe Broadway "A View from a Bridge". S-a remarcat în pelicule precum "Fata cu cercel de perlă", "Cântec de iubire", "Jurnalul unei dădace" şi "Cealaltă moştenitoare Boleyn". În ultimii ani, actriţa americană a apărut şi în filme de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele "Răzbunătorii"/"The Avengers", "Iron Man 2" şi "Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii". În prezent, Scarlett Johansson filmează pentru "Avengers: Age of Ultron" şi va apărea şi în thrillerul "Lucy", regizat de Luc Besson, care va fi lansat pe 8 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici