Madonna a solicitat oficial adopţia unei fetiţe din Malawi (Video)

Cântăreaţa americană Madonna s-a prezentat, luni dimineaţă, la tribunalul din Lilongwe, capitala statului african Malawi, unde a depus cererea oficială pentru adopţia unei fetiţe orfane, în vârstă de trei ani.

37 afișări
Imaginea articolului Madonna a solicitat oficial adopţia unei fetiţe din Malawi (Video)

Madonna şi David Banta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însoţită de mai multe gărzi de corp, cântăreaţa americană, care a adoptat deja un băieţel din această ţară, a folosit o intrare secundară a tribunalului şi a refuzat să facă orice comentariu.

Madonna, sosită duminică în această ţară săracă din Africa, împreună cu fiica ei, Lourdes, în vârstă de 12 ani, şi de fiul ei adoptiv David Banda, în vârstă de 3 ani, intenţionează să o adopte pe Mercy James, o fetiţă pe care a cunoscut-o în 2006, într-un orfelinat din Malawi.

Prima adopţie a stârnit polemici aprinse în Malawi, unde legislaţia nu favorizează adopţiile internaţionale. Madonna a fost acuzată că s-a folosit de celebritatea şi averea sa pentru a accelera procedura de adopţie.

La puţin timp după ce l-a cunoscut pe David într-un cămin care adăpostea copii rămaşi orfani din cauza maladiei SIDA, în octombrie 2006, ea a obţinut custodia temporară a acestuia - pentru 18 luni - şi a putut să părăsească Malawi însoţită de copil. În mai 2008, adopţia a fost finalizată.

Pentru micuţa Mercy James, procedura ar putea fi aceeaşi, însă Madonna se prezintă de această dată în calitate de părinte unic. Ea a divorţat în urmă cu câteva luni de regizorul britanic Guy Ritchie, tatăl celui de-al doilea fiu al Madonnei, Rocco, în vârstă de opt ani.

Mai mult de jumătate din cele 12 milioane de locuitori din Malawi trăiesc cu mai puţin de un dolar pe zi. Această ţară africană este una dintre cele mai afectate de maladia SIDA, aproximativ 14% din populaţie fiind deja infectată.

 Video stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici