Madonna, aşteptată în Malawi săptămâna viitoare, pentru procesul de adopţie

Starul american Madonna este aşteptată în Malawi săptămâna viitoare, pentru ceea ce ar putea fi audierea finală în procesul de adopţie a băieţelului asupra căruia deţine tutelă temporară din octombrie 2006, potrivit oficialilor din această ţară sud-africană.

15 afișări
Imaginea articolului Madonna, aşteptată în Malawi săptămâna viitoare, pentru procesul de adopţie

Madonna, aşteptată în Malawi săptămâna viitoare, pentru procesul de adopţie (Imagine: www.abc.net.au)

Un oficial de la aeroportul internaţional din Lilongwe a indicat faptul că Madonna urmează să sosească în Malawi pe 8 aprilie.

În februarie, guvernul din Malawi a lăudat-o pe Madonna pentru implicarea sa în ajutorarea orfanilor acestei ţări, prin promovarea cauzei lor în lume şi prin colectarea de fonduri necesare îngrijirii acestora.

Madonna şi soţul său, regizorul britanic Guy Ritchie, deţin, din octombrie 2006, tutela temporară asupra unui băieţel orfan de mamă din Malawi, David Banda, iar procesul de adopţie a fost marcat de controverse, pentru că tatăl lui, Yohane, încă mai trăieşte. Organizaţiile pentru protecţia copilului din Malawi au fost de părere că Madonna ar fi trebuit să adopte un copil orfan de ambii părinţi.

Ministrul Informaţiilor Patricia Kaliati este de părere că ar fi greşit ca guvernul din Malawi să respingă cererea de adopţie a copilului.

"Madonna a construit clinici în zonele rurale în care guvernul nu a ajuns şi astfel a salvat vieţile multor femei însărcinate, care ar fi putut să moară", a spus aceasta.

În Malawi există aproximativ un milion de orfani, majoritatea infectaţi cu virusul HIV/ SIDA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici