Madonna este aşteptată duminică în Malawi, de unde va adopta încă un copil

Madonna este aşteptată duminică după amiază în Malawi, alături de fiul său adoptiv, David Banda, născut tot în această ţară, unde va depune actele necesare unei noi adopţii, informează AFP.

11 afișări

Un avion privat, la bordul căruia se află Madonna şi apropiaţii săi, va ateriza, duminică, pe aeroportul de la Kamuzu, situat la circa 20 de kilometri de Lilongwe, capitala Malawi, potrivit unor oficiali ai aeroportului.

"Avionul vine de la Dakar, asta este tot ceea ce ştim", a declarat sursa, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Madonna va fi însoţită de fiul său adoptiv, David, potrivit tatălui biologic al copilului, Yohane Banda, care a mai precizat că responsabilii organizaţiei filantropice Raising Malawi, fondată de cântăreaţă, l-au informat că se poate întâlni cu copilul său, pe care nu l-a mai văzut din 2006.

Vedeta a declarat recent că doreşte ca David să rămână legat de cultura ţării în care el s-a născut, Malawi.

Madonna intenţionează să adopte o fetiţă orfană, în vârstă de trei ani, numită Mercy James, pe care a cunoscut-o în 2006. Avocatul cântăreţei va depune în acest sens o cerere de adopţie la un tribunal din Lilongwe.

Prima adopţie a Madonnei a stârnit polemici în Malawi, vedeta fiind acuzată că s-ar fi folosit de situaţia ei financiară şi de celebritatea sa pentru a accelera procedurile. Madonna, care a iniţiat procedura de adopţie în 2006, l-a adus pe David acasă la ea pe când acesta avea 13 luni. Copilul trăia la orfelinat, unde a fost adus de tatăl lui după moartea mamei sale.

Madonna a obţinut o custodie temporară de 18 luni, înainte ca procedura de adopţie să fie finalizată, în mai 2007. Tatăl biologic al copilului a declarat că şi-a dat acordul pentru adopţie pentru ca fiul său să scape de sărăcie.

La momentul respectiv, 67 de asociaţii locale care promovează apărarea drepturilor omului, au criticat adopţia, explicând că legislaţia din Malawi nu permite adopţiile internaţionale. Noile intenţii ale Madonnei de a adopta încă un copil din Malawi au stârnit, de asemenea, controverse.

Potrivit presei britanice, bunica lui Mercy James se opune adopţiei şi doreşte să se ocupe de fetiţă după ce ea va fi împlinit vârsta de şase ani.

ONG-ul britanic Save The Children i-a recomandat cântăreţei să îşi reevalueze intenţiile. "Cel mai bun loc pentru un copil este în comunitatea de unde provine sau aproape de familia sa", a declarat purtătorul de cuvânt al ONG-ului.

Unii oficiali din Malawi sunt de părere că Madonnei îi va fi mult mai dificil să adopte un al doilea copil, în calitate de părinte unic, după ce a divorţat de regizorul britanic Guy Ritchie, la sfârşitul anului trecut.

Madonna şi Ritchie au împreună doi fii, Rocco, în vârstă de opt ani, şi David, băiatul adoptat din Malawi. Madonna mai are o fiică, Lourdes, născută în 1996, în urma relaţiei avute cu instructorul de fitness Carlos Leon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici