Madonna intenţionează să adopte un alt copil din Malawi

Madonna a declarat că ar putea să adopte un alt copil din Malawi, una din cele mai sărace ţări din Africa, în ciuda controverselor existente în jurul adopţiei lui David, originar din această ţară.

10 afișări
Imaginea articolului Madonna intenţionează să adopte un alt copil din Malawi

Madonna intenţionează să adopte un alt copil din Malawi (Imagine: Mediafax Foto)

Criticii au acuzat guvernul ţării africane pentru emiterea unor legi care le interzic cetăţenilor nerezidenţi să adopte copii din Malawi, o ţară puternic afectată de epidemia de SIDA, după ce Madonna l-a adoptat pe David Banda, în urmă cu câţiva ani.

"Mulţi oameni - în special prietenii noştri din Malawi - spun că David ar trebui să aibă un frate sau o soră din Malawi", a declarat Madonna pentru un ziar din Malawi.

"Mă gândesc uneori la asta, dar o voi face numai dacă voi avea sprijinul poporului şi guvernului din Malawi", a declarat celebra cântăreaţă americană.

Tribunalul din Malawi a aprobat adopţia lui David în urmă cu un an.

Madonna a declarat că aceste controverse legate de cazul adopţiei în care a fost implicată au fost destul de greu de suportat, însă este foarte bucuroasă că reuşita ei va deschide calea mai multor adopţii în Malawi. Aproximativ un milion de copii din această ţară au rămas orfani din cauza maladiei SIDA.

Madonna a început procesul de adopţie în 2006, pe când David avea doar 13 luni, după ce mama lui murise, iar tatăl lui îl plasase într-un orfelinat.

Ea a declarat că doreşte să îşi crească fiul adoptiv în aşa fel încât David să păstreze legătura cu ţara lui natală. "Este o prioritate pentru mine să îmi educ fiul şi să îl ajut să cunoască lumea, dar el va păstra întotdeauna legătura cu civilizaţia din Malawi", a declarat celebra cântăreaţă.

"Are o hartă mare a Africii în camera lui, cu multe săgeţi care indică direcţia spre Malawi", a spus ea.

Madonna a spus că recentul ei divorţ de regizorul britanic de film Guy Ritchie nu îl va priva pe copil de prezenţa niciunuia dintre părinţi. "Cred în familie. Totul a se desfăşoară în termeni amicali între noi. Amândoi am acceptat ca acest copil să aibe o legătură profundă cu ambii părinţi. Este responsabilitatea noastră să îi oferim această «fundaţie» în viaţă", a adăugat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici