Maghiarii postesc şi se roagă pentru a se "păzi" de Marilyn Manson

O parte dintre credincioşii catolici din Ungaria au lipit pe zidurile bisericilor din Sopron, în apropiere de graniţa cu Austria, unde va avea loc un festival la care a fost invitat şi Marilyn Manson, afişe ce îndeamnă la post şi rugăciune ca mijloace de "apărare" împotriva rockerului american.

159 afișări
Imaginea articolului Maghiarii postesc şi se roagă pentru a se "păzi" de Marilyn Manson

Maghiarii postesc şi se roagă pentru a se "păzi" de Marilyn Manson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă usturoiul şi apa sfiinţită erau utile împotriva vampirilor, atunci postul şi rugăciunile ar putea să îi apere de "maleficul" rocker american Marilyn Manson, consideră autorii acestei iniţiative din Ungaria.

Pe afişele pe care ei le-au lipit prin oraş scrie, cu litere mari roşii şi negre: "Protestăm faţă de concertul trupei americane sataniste a lui Marilyn Manson în Sopron".

Manson, spectaculosul rocker, printre ale cărui piese de succes se numără şi "Irresponsible Hate Anthem" şi "Antichrist Superstar", va concerta la acest festival în cursul serii de sâmbătă, iar autorităţile aşteaptă sosirea în zonă a câteva mii de fani.

Credincioşii maghiari au decis să apeleze la această formă de protest, după ce numeroasele lor apeluri telefonice, prin care cereau anularea concertului, au fost ignorate. Ei spun că spectacolele lui Manson incită la ură împotriva creştinilor şi stimulează abuzurile comise împotriva bisericii catolice şi a simbolurilor ei sacre.

"De aceea, ne întoarcem către toţi fraţii noştri creştini care au susţinut acest concert plin de ură şi către fraţii noştri prost sfătuiţi, cu multe rugăciuni şi ţinând post", se explică pe aceleaşi afişe.

În 2007, Marilyn Manson a concertat şi la Bucureşti, la prima ediţie a festivalului B'estfest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici