Majoritatea şoferilor români ascultă muzică la volan. Ce gen se află în topul preferinţelor

Aproximativ şapte din zece români ascultă muzică în timp ce conduc, iar CD-urile sunt pe locul al treilea în topul surselor muzicale, dominat de radio, potrivit unui studiu privind obiceiurile la volan remis MEDIAFAX.

1865 afișări
Imaginea articolului Majoritatea şoferilor români ascultă muzică la volan. Ce gen se află în topul preferinţelor

Peste 70% dintre şoferii români ascultă muzică la volan; CD-urile, în topul preferinţelor

Când este vorba despre sursa muzicii, în topul preferinţelor şoferilor români se află radioul, variantă aleasă de aproape toţi respondenţii (92%). Urmează stick-urile de memorie (USB) - 37,5% şi CD-urile - 29%. Topul este completat de telefonul mobil (17%), YouTube (12,2%) şi aplicaţii muzicale mobile (5,4%).

Gusturile românilor pentru tehnologia de la sfârşitul secolului trecut se fac simţite şi în faptul că mai pot fi găsite casete în torpedoul a cel mult 1,9% dintre români.

TITLURILE ZILEI

Acelaşi studiu arată că patru din zece (38,3%) şoferi români au cumpărat/ primit un nou CD în ultimele 6 luni. 28,6% dintre respondenţi declară că au cumpărat/primit un CD cu muzică în ultimele trei luni, 9,8% - în ultimele 6 luni şi 7,6% în ultimele 12 luni. În total, aproape jumătate dintre şoferii intervievaţi (46%) au cumpărat sau oferit un CD cu muzică în ultimul an, ponderea celor care nu au mai cumpărat/oferit un CD de mai bine de un an fiind aproximativ egală - 44,3%. 1 din 10 români nu a cumpărat sau primit niciodată un CD cu muzică.

Pe termen scurt, CD-urile audio încă reprezintă o opţiune pentru şoferii din România. Pe termen mediu şi lung, luând în calcul avansul tehnologic al autoturismelor, sistemele multimedia bazate pe conexiune Bluetooth, Wi-fi şi USB, trendul de întinerire al parcului auto din România, dezvoltarea şi popularitatea aplicaţiilor de streaming audio şi oprirea producţiei de astfel de compact discuri pe continentul american, tot în vederea concentrării pe platforme online, se preconizează scăderea utilizării CD-urilor şi pe piaţa românească, până la eliminarea lor definitivă (pe termen lung), se arată în comunicat.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici