Mama lui Michael Jackson are nevoie de mărturia doctorului care i-a ucis fiul. Care este motivul

Katherine Jackson, mama lui Michael Jackson, doreşte ca doctorul Conrad Murray să fie chemat ca martor în procesul intentat de ea companiei AEG, pe care o acuză că l-a angajat în mod iresponsabil pe medic, decizia ducând, în cele din urmă, la decesul fiului ei.

540 afișări
Imaginea articolului Mama lui Michael Jackson are nevoie de mărturia doctorului care i-a ucis fiul. Care este motivul

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mama lui Michael Jackson doreşte ca medicul, care în prezent se află după gratii, să fie martor în procesul în care ea încearcă să demonstreze că cei de la AEG au dat dovadă de neglijenţă când l-au angajat, informează contactmusic.com.

Murray trebuie să ispăşească o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru malpraxis şi omor prin imprudenţă, după ce a mărit doza de anestezic propofol pe care i-a administrat-o cântăreţului Michael Jackson şi care a dus la decesul acestuia, în iunie 2009.

Potrivit site-ului TMZ, Katherine are puţine şanse să îl aducă pe Murray în boxa martorilor, întrucât doctorul refuză să colaboreze cu ea. Avocaţii acestuia încearcă să invalideze citaţia de aducere a acestuia pentru vicii de procedură.

Încercarea lui Katherine Jackson de a-l aduce pe Conrad Murray ca martor în faţa judecătorilor vine la o săptămână după ce doctorul a înaintat al doilea recurs pentru a-şi anula condamnarea.

Murray doreşte să părăsească închisoarea şi să îşi ispăşească restul pedepsei prin arest la domiciliu, întrucât consideră că nu reprezintă un pericol pentru comunitate. Primul apel al său a fost respins în toamna anului trecut.

Mai mult decât atât, el îşi menţine părerea potrivit căreia a fost condamnat pe nedrept pentru moartea lui Michael Jackson şi, în acest sens, îşi petrece timpul după gratii scriind o carte în care povesteşte în detaliu întreaga sa experienţă alături de megastar.

Michael Jackson a murit în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Murray.

Conrad Murray, care era medicul personal al starului doar de două luni, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului Michael Jackson medicamentul propofol în dimineaţa zilei în care acesta a murit, dar şi pe parcursul lunilor precedente.

Michael Jackson a murit la vârsta 50 de ani, într-o perioadă de repetiţii intense pentru "This Is It Tour", turneul său de adio, în timpul căruia urma să susţină, începând din iulie 2009, 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici