Margaret Thatcher a ţinut un regim bogat în ouă şi grepfrut, înaintea alegerilor din 1979

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a ţinut un regim cu multe proteine, bogat în ouă şi grepfrut, pentru a pierde în greutate înaintea alegerilor din 1979, în urma cărora a ajuns la putere, potrivit unor arhive declasificate sâmbătă.

311 afișări
Imaginea articolului Margaret Thatcher a ţinut un regim bogat în ouă şi grepfrut, înaintea alegerilor din 1979

Margaret Thatcher şi fostul preşedinte american, Ronald Reagan (Imagine: Mediafax Foto/AFP - 1987)

Regimul foarte sever de două săptămâni pus la punct pentru "Doamna de Fier" prevedea nu mai puţin de 28 de ouă pe săptămână, cu obiectivul de a pierde aproximativ nouă kilograme, potrivit unei file îngălbenite găsită într-o agendă utilizată înainte de alegeri.

Margaret Thatcher avea dreptul la micul dejun la un suc de grepfrut, unul sau două ouă, o cafea neagră sau un ceai. La prânz, ea primea încă două ouă, iar la cină friptură, miel sau peşte.

Colaboratorii fundaţiei Thatcher, care au postat pe Internet aceste arhive, apreciază că ea s-a străduit să piardă în greutate pentru a-şi perfecţiona imaginea înaintea alegerilor din 1979.

Într-un interviu pentru tabloidul The Sun din acelaşi an, ea a explicat că nu urmează un regim anume, ci se străduieşte să nu mănânce prea mult, mărturisind în acelaşi timp că este oarecum gurmandă.

"Nu pot niciodată să mănânc pâine prăjită cu marmeladă", suspina ea. "Din când în când, mănânc ciocolată, dar îmi este greu să mă opresc doar la una".

Ea a explicat atunci pentru The Sun că la prânz mănâncă puţină carne sau peşte cu o salată, dar "nu lăptuci". Ea a făcut o grimasă atunci când a povestit că "există o limită privind numărul de frunze de lăptuci (pe care le poate mânca), mai ales iarna".

Margaret Thatcher, care avea atunci 53 de ani, cântărea 59 de kilograme, la o înălţime de 165 de centimetri, a povestit ea pentru The Sun.

Thatcher a fost premier timp de 11 ani, începând de la 4 mai 1979. Ea i-a divizat profund pe britanici prin reformele sale radicale, ceea ce i-a adus supranumele "Doamna de Fier".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici