Maria Dinulescu a filmat clipul "Peace", al Depeche Mode, într-un tren - VIDEO

Maria Dinulescu a filmat videoclipul "Peace" al trupei Depeche Mode, care va fi lansat în curând, într-un tren personal care circulă pe ruta Bucureşti - Ploieşti, dar şi în zone din cele două oraşe care ilustrează trecutul comunist al României, a declarat actriţa, marţi, pentru MEDIAFAX.

942 afișări
Imaginea articolului Maria Dinulescu a filmat clipul "Peace", al Depeche Mode, într-un tren - VIDEO

Maria Dinulescu a filmat clipul "Peace", al Depeche Mode, într-un tren - VIDEO

Clipul a fost filmat timp de trei zile şi este semnat de regizorii francezi Jonas şi Francois, care au regizat şi videoclipul "4 Minutes" al Madonnei.

Clipul a fost filmat la Bucureşti şi Ploieşti, dar şi într-un tren personal care circulă între cele două localităţi. Pentru această filmare, echipa a închiriat un vagon de tren care a plecat din Bucureşti la ora 6.00 dimineaţa. Actriţa a povestit că au existat pasageri care doreau să urce exact în acel vagon, neştiind ce se întâmplă. "Au vrut să filmeze mai mult în locuri «vintage»", a spus actriţa despre echipa de filmare, subliniind că realizatorii au încercat să impună videoclipului o atmosferă est-europeană. Maria Dinulescu a spus că personajul său se întoarce dintr-un trecut comunist într-un prezent pe care nu îl mai recunoaşte. "Practic, au vrut să facă un videoclip despre un timp care pentru ei nici nu a existat", a mai spus aceasta.

În videoclip există inclusiv un autoturism Dacia vechi. Şi pentru că a trebuit să joace rolul unui militar în videoclip, Maria Dinulescu a cerut ajutorul echipei masculine. "Mă uitam la ei cum se mişcă un bărbat, cum reacţionează", a spus aceasta. "După aia aveam discuţii aşa, ca băieţii", a mai adăugat actriţa.

Pentru că cei doi regizori francezi erau la prima lor colaborare cu un actor profesionist, Maria Dinulescu a spus că s-a simţit "ca la un început de drum". "Am tratat filmul ca pe un scurtmetraj (...) M-am simţit ca la facultate, când ne uitam la filme şi aveam tot felul de proiecte", şi-a amintit aceasta, adăugând că, la secvenţa finală, regizorii i-au pus la dispoziţie o rolă de 35 de milimetri de trei minute şi i-au dat libertate totală să joace orice situaţie îşi doreşte.

Maria Dinulescu a jucat recent în "Pescuit sportiv", debutul în lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru. Pentru partitura din "Pescuit sportiv", Dinulescu a primit premiul pentru interpretare la Festivalul Internaţional de Film Independent de la Buenos Aires, în aprilie, dar şi la Festivalul de Film de la Salonic, în noiembrie 2008.

Actriţa a mai jucat în producţii precum "California Dreamin' (Nesfârşit)", de Cristian Nemescu (2007), recompensat cu premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, şi "Trafic", de Cătălin Mitulescu (2004), distins cu Palme d'Or pentru scurtmetraj.

Trupa Depeche Mode, care pe 16 mai avea programat un concert la Bucureşti, în cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauză de turneu, anulând o serie de concerte, inclusiv cel din Capitală, din cauză că solistul, Dave Gahan, s-a îmbolnăvit. Acesta a fost spitalizat de urgenţă, pe 12 mai, la Atena, fiind suspectat de gastroenterită. Ulterior, aceasta a fost operat de o tumoare canceroasă la vezica urinară. Trupa şi-a reluat turneul luni seară, la Leipzig, în Germania.

Cu o carieră ce se întinde pe parcursul a 29 de ani şi care însumează până în prezent 12 albume de studio, vândute în peste 75 de milioane de exemplare în toată lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici