Marilyn Monroe ar fi colaborat cu KGB-ul. Ce nume de cod avea controversata actriţa

Actriţa Marilyn Monroe ar fi fost colaborator al serviciilor secrete sovietice şi, mai mult, ar fi avut o relaţie romantică cu un ofiţer KGB, potrivit unei foste angajate al serviciului, Ludmila Temnova

438 afișări
Imaginea articolului Marilyn Monroe ar fi colaborat cu KGB-ul. Ce nume de cod avea controversata actriţa

Marilyn Monroe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre spionii KGB, planturoasa blondă ar fi fost cunoscută sub numele de Masha, potrivit lui Temnova, ale cărei declaraţii au apărut într-un documentar difuzat la sfârşitul anului trecut în Rusia şi care va fi transmis în această primăvară şi de televiziunile altor ţări.

Potrivit acesteia, un agent sub acoperire sovietic care lucra la ambasada URSS la Naţiunile Unite ar fi cunoscut-o pe Monroe în timpul unui dineu, în cadrul unei vizite a lui Nikita Hruşciov în SUA, informează foxcrawl.com.

Cei doi se pare că ar fi avut apoi o relaţie romantică.

Însă documentarul nu aduce nicio dovadă concretă privind colaborarea actriţei cu KGB-ul şi, evident, identitatea ofiţerului sovietic nu a fost făcută publică.

Marilyn Monroe a făcut senzaţie ca model, actriţă şi cântăreaţă, jucând într-o serie de filme cu succes de public în anii '50 şi la începutul anilor '60 şi devenind un sex simbol inegalabil. Marilyn a murit pe 5 august 1962 din cauza unei supradoze de barbiturice, circumstanţele decesului ei, clasat oficial drept "sinucidere probabilă", nefiind însă complet elucidate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici