Marilyn Monroe, noua imagine a brandului Max Factor

Marilyn Monroe a fost desemnată noua imagine oficială a brandului Max Factor, în ciuda faptului că actriţa americană a murit în urmă cu aproape 53 de ani, informează dailymail.co.uk.

314 afișări
Imaginea articolului Marilyn Monroe, noua imagine a brandului Max Factor

Marilyn Monroe, noua imagine a brandului Max Factor (Imagine: HEPTA)

Marilyn Monroe a fost desemnată "ambasador global al frumuseţii" pentru brandul Max Factor, al cărui set de noi campanii publicitare din 2015 vor accentua rolul pe care machiajul l-a avut în transformarea actriţei americane dintr-o starletă de cinema într-o vedetă de talie mondială şi un sex simbol al secolului XX.

Actriţa, al cărei nume real a fost Norma Jeane Mortenson, a murit în 1962, la vârsta de 36 de ani.

Vedeta americană a fost clientă a brandului Max Factor în anii '40, atunci când compania americană furniza produse cosmetice starletelor de cinema prin intermediul salonului său de înfrumuseţare de pe Hollywood Boulevard.

La începutului anului, Gwyneth Paltrow s-a transformat într-o versiune modernă a actriţei Marilyn Monroe într-o reclamă care a dorit să celebreze strălucirea şi moda anilor 1940, dar şi tradiţia acestui brand celebru.

Printre celelalte femei celebre care au fost imaginea oficială a brandului Max Factor se numără cântăreaţa Madonna şi modelul Gisele Bundchen.

În 2014, Marilyn Monroe a ocupat locul al şaselea în topul Forbes al celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă. Actriţa americană a generat anul trecut venituri de 16,8 milioane de dolari.

Drepturile asupra imaginii actriţei Marilyn Monroe aparţin Authentic Brands Group, o companie specializată în achiziţionarea de licenţe, care a inaugurat deja un lanţ de săli de spa şi saloane cosmetice sub numele Monroe, dar şi o linie vestimentară pentru adolescente, comercializată prin intermediul magazinelor din lanţul american Macy's.

Vedeta americană a fost căsătorită cu Joe DiMaggio, un celebru jucător american de baseball, dar şi cu dramaturgul Arthur Miller şi, potrivit presei americane, ar fi avut relaţii cu preşedintele J.F. Kennedy şi cu fratele acestuia, Robert.

Cu o carieră în cinematografie de 16 ani, deşi fără niciun fel de experienţă în domeniu înainte de a fi promovată ca sex simbol, Marilyn Monroe a devenit o legendă de talie mondială - cu 29 de filme în palmares, apariţii în reviste -, dar şi muză pentru numeroşi artişti. Actriţa americană este deţinătoarea unui Glob de Aur pentru rolul din "Unora le place jazz-ul" şi a unei nominalizări la acelaşi trofeu pentru evoluţia ei din filmul "Bus Stop". A primit şi două nominalizări la premiile BAFTA, pentru rolurile din filmele "Şapte ani de căsnicie" şi "Prinţul şi dansatoarea".

Marilyn Monroe a murit pe 5 august 1962, la vârsta de 36 de ani, din cauza unei supradoze de droguri şi medicamente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici