Mark E. Smith, solistul trupei post-punk The Fall, a murit

Mark E. Smith, solistul şi compozitorul trupei post-punk britanice The Fall, a murit la vârsta de 60 de ani, a anunţat managerul formaţiei, Pam Van Damned, într-un comunicat de presă, citat de Reuters.

129 afișări
Imaginea articolului Mark E. Smith, solistul trupei post-punk The Fall, a murit

Mark E. Smith, solistul trupei post-punk The Fall, a murit

În 2017, trupa The Fall şi-a anulat concertele din cauză că Smith - care a murit miercuri, în locuinţa sa - era bolnav.

Smith a înfiinţat formaţia în 1976 şi a fost o prezenţă constantă în The Fall, o trupă a cărei componenţă s-a schimbat de-a lungul timpului. Mai precis, aproximativ 60 de muzicieni au cântat de-a lungul anilor în această formaţie.

Smith a lansat şi două albume solo - "The Post Nearly Man" (1998) şi "Pander! Panda! Panzer!" (2002).

Revista Rolling Stone a scris despre el că a fost "o figură singulară în genul post-punk".

Asociată iniţial cu mişcarea punk, în anii 1970, The Fall a trecut prin numeroase modificări stilistice şi a lansat, de-a lungul anilor, 32 de albume de studio, fiind considerată cea mai prolifică trupă britanică post-punk.

Trupa cult The Fall a influenţat carierele mai multor formaţii devenite celebre, precum Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Faith No More.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici