Marte şi Luna fac spectacol pe cer. Prima conjuncţie din 2023 are loc în constelaţia Taurului

  • Luna şi Marte sunt vestitorii acestui an nou deosebit.
  • Pe 3 ianuarie, ele se vor intersecta pe cerul nopţii.
  • Luna se va afla în faza de gibbous crescător, de aproximativ 11 zile, cu 92% din suprafaţa sa vizibilă iluminată.
  • Conjuncţia are loc în constelaţia Taurului.
2640 afișări
Imaginea articolului Marte şi Luna fac spectacol pe cer. Prima conjuncţie din 2023 are loc în constelaţia Taurului

Sursa foto: Twitter

Harta arată priveliştea privind dinspre Londra, în direcţia sud - sud-est, la ora 21.00 GMT, pe 3 ianuarie.

În timpul iernii nordice, câmpul de stele din jurul acestei constelaţii este deosebit de frumos. Sub Taur se află Orion, vânătorul. Acesta este imaginat ca ţinând o bâtă în mâna dreaptă ridicată şi un scut în mâna stângă, gata să contracareze atacul taurului. În spatele lui Orion se află câinii săi de vânătoare, Canis Major şi Canis Minor, potrivit The Guardian.
 
Steaua Sirius, cea mai strălucitoare stea de pe cer, marchează cel mai mare dintre câini. Ea poate fi văzută deseori sclipind aprig în aerul iernii nordice. Între timp, nuanţa galbenă delicată a lui Procyon, a opta cea mai strălucitoare stea de pe cer, atrage privirea spre cel mai mic dintre câinii de vânătoare ai lui Orion.
 
Din emisfera sudică, aceste constelaţii apar cu susul în jos pe cerul nordic. Ele sunt bine plasate pentru a fi observate în jurul miezului nopţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici