Martin Freeman va interpreta rolul lui Bilbo Baggins în filmul "The Hobbit"

Actorul britanic Martin Freeman îi va da viaţă lui Bilbo Baggins, eroul din romanul "The Hobbit" de J.R.R Tolkien, în adaptarea pentru marele ecran regizată de Peter Jackson.

66 afișări
Imaginea articolului Martin Freeman va interpreta rolul lui Bilbo Baggins în filmul "The Hobbit"

Martin Freeman va interpreta rolul lui Bilbo Baggins în filmul "The Hobbit" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Martin Freeman, în vârstă de 39 de ani, a jucat în mai multe lungmetraje, printre care se numără şi "Pur şi simplu dragoste/ Love actually", şi este mai ales cunoscut pentru rolul său de reprezentant comercial în serialul de televiziune de succes "The Office", de Ricky Gervais.

"Se întâmplă rar în carieră să întâlneşti un actor care să fie născut pentru un rol, dar chiar asta s-a întâmplat când l-am întâlnit pe Martin", a spus Peter Jackson într-un comunicat.

El a adăugat că actorul este inteligent, amuzant, surprinzător şi curajos, exact ca personajul Bilbo.

Filmările la "The Hobbit", o producţie ce va fi lansată în două părţi, a cărei acţiune o precede pe cea prezentată în trilogia "Stăpânul inelelor", vor începe în februarie, însă locul unde vor avea loc nu a fost deocamdată stabilit. Un conflict între Jackson şi sindicatul actorilor neozeelandezi, care a cerut un salariu minim fix pentru actori, a dus la amânarea începerii filmărilor. Disputa, care durează de mai multe luni, l-a făcut pe premierul neozeelanez John Key să intervină la începutul lunii octombrie.

Filmările pentru "The Hobbit" vor dura cel puţin un an.

"The Hobbit" este un roman scris în 1937 de autorul britanic J.R.R. Tolkien şi prezintă povestea personajului Bilbo Baggins, plecat în căutarea unei comori. Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", în care abundă poveştile epice despre magie şi război.

Romanele "The Lord of the Rings" au stat la baza celor trei filme "Stăpânul Inelelor" lansate de New Line Cinema între 2001 şi 2003. Trilogia "Stăpânul Inelelor" a adus încasări de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fără vânzările de DVD-uri, şi a obţinut 17 premii Oscar.

Experţii consideră că noul film bazat pe romanul "The Hobbit" ar putea avea un destin asemănător şi un succes uriaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici