Martin Scorsese va produce un film despre felul în care a fost înfiinţată compania Rolls Royce

Martin Scorsese va produce, în colaborare cu Richard Attenborough şi Anthony Haas, lungmetrajul "Silver Ghost", o dramă inspirată din fapte reale, care va descrie felul în care a luat naştere compania producătoare de automobile de lux Rolls Royce.

74 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese va produce un film despre felul în care a fost înfiinţată compania Rolls Royce

Martin Scorsese va produce un film despre felul în care a fost înfiinţată compania Rolls Royce (Foto: AFP / MediafaxFoto)

Acest proiect va fi realizat de companiile de producţie cinematografică Sikelia Productions şi Zuma Productions, informează site-ul Variety.

"Silver Ghost" este descris de presa de specialitate ca o poveste de dragoste complexă, nu doar între bărbaţi şi femei, ci şi între oameni şi maşini. Cu o acţiune plasată la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, filmul descrie prietenia dintre Charles Rolls şi Henry Royce, dar şi iubirile din celebra familie Beaulieu.

"Atunci când am citit scenariul de la «Silver Ghost», am fost fermecat. Mi-am spus imediat: «Acesta este un film care trebuie făcut». Iar atunci când mi s-a cerut să produc filmul alături de Richard Attenborough şi Anthony Haas, nu am ezitat niciun moment", a declarat Martin Scorsese.

La rândul lui, Lordul Montagu de Beaulieu, unul dintre cei 90 de membri aleşi pe criterii ereditare din Camera Lorzilor, camera superioară a Parlamentului britanic, a precizat: "Este o poveste remarcabilă, care a rămas mult timp ca un secret de familie. Sunt încântat de faptul că Martin Scorsese s-a asociat cu Richard Attenborough şi cu Anthony Haas pentru a aduce această poveste pe marele ecran".

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002) şi "Aviatorul/ The Aviator" (2004). Martin Scorsese, în vârstă de 69 de ani, a primit şi multe nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici