Matt Damon, în rolul unui celebru jucător de rugby

Actorul american Matt Damon va juca alături de Morgan Freeman în următorul film regizat de Clint Eastwood, o producţie despre Nelson Mandela bazată pe o cartea "The Human Factor: Nelson Mandela and the Game That Changed the World" de John Carlin, informează variety.com.

52 afișări
Imaginea articolului Matt Damon, în rolul unui celebru jucător de rugby

Matt Damon, în rolul unui celebru jucător de rugby (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În film, Matt Damon va interpreta rolul jucătorului de rugby François Pienaar, căpitan al Springboks.

Rolul fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela va fi interpretat de actorul american Morgan Freeman, care va fi şi unul dintre producătorii filmului.

Scenariul filmului va fi semnat de sud-africanul Anthony Peckham ("Nici o vorbă").

Acţiunea filmului are loc după căderea regimului apartheid, când Africa de Sud a fost gazda Cupei Mondiale de Rugby, în 1995. Mandela era la acea vreme preşedintele Africii de Sud şi a utilizat acest eveniment pentru a pune capăt deceniilor de neîncredere şi ură între albi şi persoanele de culoare.

Eastwood a fost cooptat în proiect de Freeman, care a mai jucat în alte două filme regizate de veteranul actor, "Necruţătorul" şi "O fată de milioane", ambele recompensate cu Oscar.

Veteranul Eastwood, în vârstă de 78 de ani, şi-a prezentat la ultima ediţie a Festivalului de Film de la Cannes cel mai recent film regizat de el, "Changeling", cu Angelina Jolie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici