Matt Damon nu va juca în cel de-al patrulea film din seria "Bourne"

Actorul american Matt Damon, interpretul agentului federal Jason Bourne în primele trei pelicule din această franciză, a declarat că nu va fi prezent şi în cel de-al patrulea film al seriei, a cărui acţiune va fi anterioară celei din "Identitatea lui Bourne" (2002), informează femalefirst.co.uk.

78 afișări
Imaginea articolului Matt Damon nu va juca în cel de-al patrulea film din seria "Bourne"

Matt Damon nu va juca în cel de-al patrulea film din seria "Bourne" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia unui interviu acordat publicaţiei Bang Showbiz, actorul american a declarat: "Nu ştiu încă ce va fi. Cred că va fi un film cu o acţiune anterioară (seriei, n.r.), cu un alt actor şi cu un alt regizor. Cred că acum ne aflăm la cinci ani distanţă de un alt film din seria «Bourne». Avem nevoie de un scenariu. Dacă aveţi vreo idee de scenariu despre acest subiect, vă rog să o trimiteţi celor de la Universal".

Anterior, Matt Damon declarase că speră să joace în cel de-al patrulea film al seriei "Bourne", în 2011, însă a recunoscut ulterior că nu este sigur că va semna pentru acest proiect, după retragerea regizorului Paul Greengrass.

În schimb, actorul american, în vârstă de 39 de ani, care a devenit cunoscut în calitate de scenarist şi de interpret odată cu lansarea filmului "Good Will Hunting", în 1997, împreună cu bunul său prieten Ben Affleck, a declarat că doreşte în prezent să se concentreze asupra regiei de film, însă numai dacă va găsi un proiect potrivit.

"Vreau o poveste simplă şi foarte umană. Ceva în genul «Good Will Hunting» sau chiar ceva mai puţin laborios decât acel film. Nu vreau ceva prea complicat pentru prima mea experienţă regizorală. Nu ştiu dacă voi şi juca în acel film. Aş prefera să nu joc. Am auzit de la alte persoane, iar Ben (Ben Affleck, n.r.) mi-a spus şi el că este foarte dificil şi că acest lucru implică foarte multă muncă", a declarat Matt Damon.

După "Identitatea lui Bourne" (2002), "Supremaţia lui Bourne (2004) şi "Ultimatumul lui Bourne" (2007), fanii sperau ca Matt Damon să intre din nou, în 2010, în pielea agentului secret creat de scriitorul american Robert Ludlum.

De la moartea lui Ludlum, în 2001, studiourile Universal au încheiat o înţelegere cu moştenitorii scriitorului, care prevede posibilitatea de a transforma aventurile lui Jason Bourne într-o franciză. Astfel, partea a patra a seriei va fi inspirată din romanul "The Bourne Legacy", de Eric Van Lustbader, publicat în 2004. Van Lustbader a mai scris alte două romane din aceeaşi serie, "The Bourne Betrayal" şi "The Bourne Sanction".

Şefii Universal intenţionaseră să se oprească după cel de-al treilea film din seria "Jason Bourne", dar acesta a avut încasări de 227 milioane de dolari în Statele Unite şi de 215 milioane de dolari în afara Americii de Nord, iar trilogia a avut încasări totale de 945 de milioane de dolari la nivel mondial.

Criticii au lăudat prestaţia lui Damon, modul în care au fost regizate filmele şi calităţile tehnice, dovadă faptul că a treia parte a seriei "Ultimatumul lui Bourne" a câştigat trei premii Oscar, în 2008, pentru cel mai bun montaj, cel mai bun sunet şi cel mai bun mixaj de sunet. De asemenea, Damon a primit premiul pentru cel mai popular actor într-un film de acţiune, la People's Choice Awards 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici