Matt Damon va începe o "grevă a toaletelor", în scopuri caritabile

Actorul şi activistul ecologist Matt Damon a anunţat că va începe o "grevă a toaletelor" cu scopul de a creşte gradul de conştientizare în rândul populaţiei asupra unei chestiuni stringente, aceea că milioane de persoane de pe planeta noastră nu au acces la apă curentă.

196 afișări
Imaginea articolului Matt Damon va începe o "grevă a toaletelor", în scopuri caritabile

Matt Damon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul american a făcut această afirmaţie amuzantă în timpul unei false conferinţe de presă, filmată şi editată sub forma unei declaraţii publice, pentru o campanie realizată de fundaţia Water.org, informează contactmusic.com.

În timpul acestei false conferinţe de presă, starul american a declarat: "Pentru a protesta faţă de această tragedie globală, până când această problemă va fi rezolvată, până când toată lumea va avea acces la apă potabilă şi instalaţii sanitare, nu voi mai folosi toaleta".

Explicând această provocare, Matt Damon a spus: "Cunoaşte cineva invenţia care a salvat mai multe vieţi decât oricare alta în istoria omenirii? Toaleta!".

Redevenind serios, actorul a adăugat: "Şi mai şocantă este însă lipsa catastrofală pe plan mondial a apei potabile şi a instalaţiilor sanitare. 780 de milioane de oameni - jumătate din populaţia Statelor Unite - nu au acces la apă potabilă. 2,5 miliarde de persoane nu au acces la toalete şi instalaţii sanitare elementare. Există mai mulţi oameni care au telefoane mobile decât oameni care au toalete".

Actorul a lansat cu această ocazie şi o pagină pe internet pentru a-şi promova campania, StrikeWithMe.org, în care îşi îndeamnă fanii să sprijine "greva toaletelor" şi să răspândească în comunităţile în care trăiesc informaţiile despre problema globală a apei curente, pentru a marca Ziua Internaţională a Apei, ce va fi celebrată pe 22 martie.

Matt Damon a câştigat premiul Oscar în 1997, împreună cu actorul şi bunul său prieten Ben Affleck, pentru scenariul filmului "Good Will Hunting". Ulterior, seriile "Ocean's" şi "Jason Bourne" i-au adus statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel a jucat, printre altele, în "Cârtiţa", regizat de Martin Scorsese, "Agenţia secretă", de Robert de Niro, şi "Syriana", de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului "The Informant!", regizat de Steven Soderbergh, în drama "Invictus", regizată de Clint Eastwood, dar şi în "Fraţii Grimm", de Terry Gilliam, lansat în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici